Rampete skilpadder

Tortoise fra Chicago blander musikksjangere og spiller for fornøyelsens skyld. Det får musikkskribentene til å rope postrock.

Konserten i kveld er dessverre utsolgt, men alle med billetter kan glede seg til et møte med Tortoises filmatiske stemninger ispedd breakbeat og techno.

Bandet debuterte i 1994 med selvtitulert album, men gjennomslaget kom med «Millions Now Living Will Never Die» fra 1996. Tortoise satte seg selv på kartet som eksperimentelle musikere med en blanding av rock, jazz og elektronisk musikk.

Straks Tortoise kom på banen ble postrock-stempelet tredd over hodene på dem. Bandet henter friskt fra musikkhistorien uavhengig av sjanger. De er dyktige instrumentalister og lekende lett tar de med seg jazz og rock inn i en stemningsfull elektronisk verden. Er det gjenfødt progrock eller jazzrock? Tortoise synes å ligge utenfor klassifiseringene, sammen med framtida.

I 1998 kom albumet «TNT» og i år kom «Standards». Stadig en fusjon av musikkstiler, men denne gangen uten like mye studiojobbing. Selv om Tortoise spiller krevende musikk er de likevel tilgjengelige og har oppnådd en viss kulstatus. Medlemmene spiller i mange andre prosjekter også, blant andre Chicago Underground Orchestra og Isotope 127.