Ramslie, Lars

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg har alltid skrevet, men etter en lang tørketid begynte jeg å skrive daglig da jeg var 19. Det er vel bare det at man har et ytringsbehov, man må skrive, kan ikke helt la være. Jeg lærte meg å lese for å slippe å høre mamma lese for meg da jeg var fire eller fem år gammel. Den første boken jeg leste var en av Anne Cath. Vestlys Knerten-bøker. Jeg husker ikke hvilken.

Beste leseropplevelse:

- Det er «Johnny Got His Gun» av Dalton Trumbo (amerikansk forfatter 1905-1976). Han var kommunist, jobbet under pseudonymet Robert Rich, og var svartelistet i McCarthy-tiden. Det er en bok om et lemlestet menneske som bare har hjernefunksjonen igjen. Når han begynner å kommunisere med omverdenen via morse, blir han farlig. Boken har en ubehagelig stemme, den er veldig kroppslig og konkret. Det er nok en del referanser til den i Biopsi.

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg sitter fra jeg står opp til jeg legger meg, jobber i intervaller og er veldig disiplinert. Det må bygge seg opp inni hodet, og etter at det har bygget seg opp en stund, så kommer det. Jeg tenker først og så setter jeg meg ned på et eller annet punkt.

Mitt forhold til Internett:

- Jeg har akkurat fått meg Internett, men PCen min mangler kraft så jeg får ikke brukt det noe særlig. Planen er å reise med min bærbare PC og kommunisere med folk jeg jobber med.

Gode linker:

www.clubs.de/hulen/ - hjemmeside for musikkstedet Hulen i Bergen

opera.nta.no/opera/ - hjemmeside for nettbrowseren Opera