Ramsyland

Ramsy Suleiman er kjent for drikking, puling og sterke meninger i Big Brother. Vi dro til Ramsys hjemby for å finne ut hvem han egentlig er.

HJEMME HOS RAMSYS FORELDRE: Vi er i et hvitt hus med røde vinduer i Skarbøvika utenfor Ålesund. Her bodde Ramsy sammen med foreldrene sine inntil han tok med seg en bag med dildoer og pornoblader og gikk inn i Big Brother-hangaren på Fornebu. Nå sitter Fatima og Bahjat Suleiman alene i sofaen og ser sønnen sin på tv.

- 100 dager inne i det huset der skulle jeg også ha greid! Ja, så lenge jeg hadde sluppet å bli filmet naken. Ellers hadde det ikke vært noe problem.

Mamma Fatima er ikke synlig imponert over utfordringene sønnen må gjennom. Hun synes at han greier seg bra, men håper seerne skjønner at en stor del av tingene sønnene hennes sier og gjør, er fleip.

- De er ungdommer, og dette er underholdning. Ramsy fleiper veldig mye, men det er ikke alle som tar det for spøk. Mye gjør han bare for å irritere jentene i huset. Han er ikke slik hjemme, sier hun.

For tro det eller ei: Når Fatima har venninnene sine på besøk, så er det Ramsy som støvsuger, lager mat og ordner opp.

- Han er en snill gutt.

Dagene uten sønnen har foreldrene brukt til å ta ned tapeten på rommet hans. Den besto av et ukjent antall Iron Maiden-plakater. Resten av tida handler det om Big Brother.

- Alt er snudd opp ned etter at han ble med der. Folk kjenner oss igjen på gata, og sier at de følger med - i hvert fall så lenge Ramsy er med. Og hver kveld ser vi på sendingen, tar den opp på video og samler ellers på alt som har med Big Brother å gjøre. Så kan han få se hva som er sagt om ham.

For eksempel at en radiostasjon i Molde satte i gang en massiv aksjon for å få ham stemt ut sist uke, etter at Ramsy sa at samtlige moldensere burde skyte seg i nakken . Eventuelt kunne Ramsy sprenge hele byen i lufta.

- Jeg tenkte: «Dette burde du ikke ha sagt», sier Fatima.

- Men han er direkte og liker å provosere, og tenker kanskje ikke på at folk tar det alvorlig.

- Tror du han kommer til å angre på noe?

- Ja. Hvordan han behandlet Anne Mona i begynnelsen - han prøvde hele tida å presse henne i forskjellige retninger. Det var ikke bra.

Festingen og drikkingen, derimot, har ikke sjokkert foreldrene.

- Vi har jo sett dem feste hjemme også, og det er akkurat det samme. Det er slik det er når ungdommer fester; noen kaster seg i gulvet og sovner. Og noe ødelegges.

Men da sønnen fridde til Anne Mona på direkten, var ikke foreldrene alene om å sette kveldsmaten i vrangstrupen.

- Jeg tenkte at jeg kjenner Ramsy såpass godt, at det bare være en spøk. Men broren hans, Hany, gikk rett på. Han ringte, og da sa jeg: Men greide han å lure deg, Hany? «Ja, hele Norge greide han å lure», svarte han.

- Hva synes dere om de andre deltakerne?

- Det varierer etter hvordan de er mot Ramsy, sier Fatima.

RAMSYS KAMERATER: Vegard Solheim (24) bor i en liten leilighet i en blokk i Ålesund sentrum. I kveld er sofaen full. På bordet ligger fem mobiltelefoner og gullfisksnacks. På skjermen sitter Ramsy i bar overkropp.

Ramsys kameratgjeng får med seg så å si alle sendingene. Og de er ofte inne på nettet for å sjekke om han har skrevet hilsener til dem. Og det har han som regel. Han savner gjengen sin.

- Når skjønte dere at han skulle være med?

- Han hadde jo ikke lov til å si noe, men det var sikre tegn, forteller Alex von Løwensprung (25).

Som at han satt på skolen en hel måned i forkant uten å gjøre noe som helst.

- Fatima sa at han ikke fikk lov til å drive dank. Så satt han der da, mellom åtte og tre, og surfet på nettet.

Ramsy selv hadde visstnok vært sikker på å komme med helt fra første intervju.

- For da hadde produsenten Lasse Hallberg ligget på gulvet og ledd. Ja, det sa Ramsy i hvert fall, sier Vegard.

- Han er den eneste jeg kjenner som kunne ha vært med. Han har et enormt ego, og en utrolig psyke. Men vi har fått sett noen nye sider av ham også. Pusesider , sier han.

Det er tydeligvis noe som har overrasket kameratgjengen en del.

- Tror dere han kommer til å angre på noe når han kommer ut?

- Kanskje at han grein på tv, kommer det omtrent unisont fra sofagjengen.

- Grininga kom som et sjokk. Og så bare etter 14 dager, sier Alex.

- Det skal han slite for. Vi har det på video, sier Trond Fredriksen (23).

Han har kjent Ramsy lenge, men tydeligvis ikke alle sidene hans.

- Nå har han halvveis innrømmet å være interessert i to damer i løpet av 70 dager! På utsida har jeg aldri hørt ham si at han var forelska i noen. Og jeg har kjent ham i ti år!

- Men han er en gentleman med damene da, sier Amund Skiri (23).

- Han får Fatima til å kjøre datene sine hjem om morgenen...

Noe av det Ramsy har uttrykt mest bekymring for, er hvordan kameratene vil vurdere kjæresten Anne Mona. Angivelig fordi hun ikke ser ut som drømmekvinnen. Og nå som den gamle flammen Rebekka er tilbake i hangaren på Fornebu, vet man aldri hva som kan skje.

- Foretrekker dere Rebekka eller Anne Mona?

- Det er pest eller kolera, sier Johan Strand (24).

Og så bryter hele gjengen ut i latter.

RAMSYS ARBEIDSSTED: Stefan Solberg (23) står i døra på utestedet Mølla Karaoke Pub i Kirkegata. Det gjør vanligvis Ramsy, også. I tillegg hopper de fallskjerm sammen.

- Ramsy har godt humør hele tida, han flirer nesten konstant - også av kjipe ting. For to år siden dro vi til Las Vegas sammen. Det var i begynnelsen av skoleåret, og vi brukte opp hele studielånet og enda litt til. Da vi kom hjem, var vi godt i minus. Men Ramsy bare fliret av det også, sier Stefan.

- Synes du han oppfører seg som vanlig på skjermen?

- Jeg synes han har vært litt roligere enn han vanligvis er. Men det er kanskje fordi de har sluttet å vise når de drikker.

Stefan tror at Ramsy kommer til å være akkurat den samme når han kommer ut igjen.

- Han kommer sikkert til å jobbe her, og være som han alltid har vært.

I tillegg til jobben som dørvakt, har Ramsy to dager i uka jobbet hos bedriften Dyrøy.

- Der står han og lafter tømmer med gutta. Det er derfra han har fått mannsmeningene sine, sier Stefan.

- Men han har lært noe der inne. Om damer. Jeg har aldri sett ham gråte over ei dame før. Og så har han lært å ha et langvarig forhold.

- Langvarig? Du mener forholdet til Anne Mona?

- Ja. Han har aldri vært sammen med noen så lenge og så mye før.

TURISTSJEFEN OM RAMSY: Til slutt spurte vi turistsjefen i Ålesund, Terje Devold, om hva slags reklame han mente Ramsy ga til byen. Devold ler et halvt minutt før han svarer:

- Jeg tror jeg slutter meg til det gamle uttrykket om at all PR er god PR. Jeg har ikke sett på så mange ganger, men har ikke akkurat blitt imponert over nivået. Jeg synes han er flink som greier å skape så mye oppmerksomhet rundt sin person.

- Tror du Ramsy vil ha noen innvirkning på turisttrafikken?

- Jeg tror ikke vi skal begynne å bygge ut kapasiteten i første omgang. Med mindre vi setter ham i et bur og stiller ham ut på torget.