Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Randi Kveine & Gisle Erlien

Allan Edwall i levende live.

CD: For folk flest var Allan Edwall (1924- 1997) pappa'n til Emiiiil og en av Skandinavias mest karaktersikre skuespillere. At Edwall var en flott visepoet, er lite kjent. Edwalls viser er litt sånn som tv-serien «Emil i Lønneberget». I tekst og toner tar han med oss inn i folkhemmet Sverige . Han er forankret i tradisjonell svensk visetradisjon, og i den er det Randi Kveine og Gisle Erlien velger å tolke Edwall i. «Edwalls anrop» bygger på deres upretensiøse og kabaretaktige vokaluttrykk, med varsomt bruk av bl.a. klassisk gitar, piano, fløyter og trekkspill. Det er blitt en spenstig viseplate som formidler Edwall på en absolutt anstendig måte. Landsmannen Stefan Sundström ga i fjor ut «Sundström spelar Allan», en plate der han tolker Edwall mer personlig og dristigere en dette.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling