Randi Tytingvåg setter vinger på de musikalske røttene

Wandrups utvalgte: Ny plate med sterk, akustisk trio.

RANDI TYTINGVÅG bak sin Louise-mikrofon, en klassisk modell. Rogaland-vokalisten er en av de mest spennende utøverne i sin generasjon, både som låtskriver og sanger.
RANDI TYTINGVÅG bak sin Louise-mikrofon, en klassisk modell. Rogaland-vokalisten er en av de mest spennende utøverne i sin generasjon, både som låtskriver og sanger. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Randi Tytingvåg er ute med et nytt album. Hun fortsetter sitt trio-eventyr med gitarist og sanger Dag S. Vagle og multimusiker Erlend Aasland, som spiller alt fra banjo til grand piano. Nils Økland er inne med fiolin og Knut Reiersrud med lap steel og munnspill. Alt er akustisk, ingen batterist er med.

Tytingvåg har en unik stemme. Hun er en jazz-dame fra innerst til ytterst og har en enestående feeling i frasering og rytmikk. Den lavmælte backingen understreker hennes innlevelse i de uttrykksfulle, engelske tekstene.

Platas tittel, «Roots & Wings» er helt presis. De musikalske røttene denne trioen suger næring fra, strekker seg dypt ned i et landskap av blues, country, jazz, rock og pop, tradisjoner som mikses og får lavmælte vinger. Uttrykket er analogt, i den forstand at alt er tatt opp live i studio, gjennom gammeldags utstyr. Bandet eier en klassisk Louise, verdens vakreste mikrofon.

Elin Furubotn er ute med sitt album nummer ni, «Ikkje gå deg vill», også dette et rotfast produkt, medprodusert av Morten Abel og med nyskrevne sanger på norsk. Stemningsfulle, stillferdige viser, i gjennomtenkte arrangementer, med tekster hentet ut av livet selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer