Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Randi Tytingvåg setter vinger på de musikalske røttene

Wandrups utvalgte: Ny plate med sterk, akustisk trio.

RANDI TYTINGVÅG bak sin Louise-mikrofon, en klassisk modell. Rogaland-vokalisten er en av de mest spennende utøverne i sin generasjon, både som låtskriver og sanger.
RANDI TYTINGVÅG bak sin Louise-mikrofon, en klassisk modell. Rogaland-vokalisten er en av de mest spennende utøverne i sin generasjon, både som låtskriver og sanger. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Randi Tytingvåg er ute med et nytt album. Hun fortsetter sitt trio-eventyr med gitarist og sanger Dag S. Vagle og multimusiker Erlend Aasland, som spiller alt fra banjo til grand piano. Nils Økland er inne med fiolin og Knut Reiersrud med lap steel og munnspill. Alt er akustisk, ingen batterist er med.

TRIO SOM SVINGER: Fortreffelig sjangerblanding, fra bluegrass til jazz.
TRIO SOM SVINGER: Fortreffelig sjangerblanding, fra bluegrass til jazz. Vis mer

Tytingvåg har en unik stemme. Hun er en jazz-dame fra innerst til ytterst og har en enestående feeling i frasering og rytmikk. Den lavmælte backingen understreker hennes innlevelse i de uttrykksfulle, engelske tekstene.

Platas tittel, «Roots & Wings» er helt presis. De musikalske røttene denne trioen suger næring fra, strekker seg dypt ned i et landskap av blues, country, jazz, rock og pop, tradisjoner som mikses og får lavmælte vinger. Uttrykket er analogt, i den forstand at alt er tatt opp live i studio, gjennom gammeldags utstyr. Bandet eier en klassisk Louise, verdens vakreste mikrofon.

NYTT ALBUM fra Elin Furubotn, nummer ni i rekka.
NYTT ALBUM fra Elin Furubotn, nummer ni i rekka. Vis mer

Elin Furubotn er ute med sitt album nummer ni, «Ikkje gå deg vill», også dette et rotfast produkt, medprodusert av Morten Abel og med nyskrevne sanger på norsk. Stemningsfulle, stillferdige viser, i gjennomtenkte arrangementer, med tekster hentet ut av livet selv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!