Raner for far

Veldreid, varm spenning og action for barn.

Ida har verdens beste grunn til å bli bankraner. Hun må redde sin far fra å dø.

12 år gamle Ida (Julie Zangenberg) har lært å klatre av sin far (Lars Bom), tidligere en berømt tindebestiger som falt i Mount Everest og nå svir for det; seinskadene har lammet ham, og den eneste mulige behandlingen finnes i USA. Til den trengs 1,5 millioner. De kan hentes ut av banken hennes mor er sikkerhetsspesialist i. Da trengs klatreferdigheter og to tilbedere - Jonas og Sebastian.

Den lille damen oppviser nærmest misunnelsesverdig kløkt i manipuleringen av de to småsjalue hannkattene i denne varme spenningsfilmen signert Hans Fabian Wullenweber, hans spillefilmdebut. Han lar drama og action smelte sammen og sper på med lun humor i svingene. Bokstavelig talt, for her går det bl.a. unna i en biljakt med gokarter og politibiler.

Dansk film er velsignet med gode skuespillere, blant dem ser vi Anders W. Berthelsen («Italiensk for begynnere») i en god birolle som kampglad vaktmann i banken. Men alle voksne er her et støtteapparat for ungene og deres personer. De kommer til sin rett i helstøpte roller.

Nå følger Wullenweber nokså slavisk et vant spenningsfilmforløp uten de store overraskelsene. Uansett er det godt og underholdende gjort.

MODIGE SMÅFORBRYTERE: Mads Ravn, Julie Zangenberg og Stefan Pagels Andersen i «Klatretyven» - bankranere med varme hjerter i god spenningsfilm for barn.