«Rånere» tok prisen

Årets bilde gikk til fotograf Espen Rasmussen. Et bilde av rånere som kjører rundt og rundt vant. Se bildene.

Publikum lo godt da bildet «Råne seg svimmel» ble vist i Centralteateret i Oslo i ettermiddag. Litt senere lo VG-frilans Espen Rasmussen best da det ble kjent at akkurat dette bildet er kåret til Årets bilde av Pressefotografenes klubb.

Juryen sier i sin begrunnelse at bildet er en fantastisk fremstilling av en marginal rånekultur, som setter i sving tanker omkring livssykluser og det å være fanget i egne mønstre. Et bilde man ikke blir ferdig med.

- Jeg prøver å få litt humor inn i bildene mine, sier Rasmussen.

Fra penn til film

28 år gamle Espen Rasmussen startet sin fotokarriere som 16-17-åring. I begynnelsen var det faren hans som måtte kjøre han rundt i Buskerud på jobb for Drammens Tidende. Etter at han tok fotoutdannelse begynte hans om frilans i Dagbladet. Deretter gikk han over til VG, fortsatt som frilans.

- Egentlig var jeg journalist og tok egne bilder, men etterhvert ble det bare mer og mer artig å ta bilder, sier Rasmussen til Dagbladet.no.

Fire priser

I tillegg til den gjeveste prisen vant også Espen Rasmussen 1. pris i klassen dagligliv i Norge med det samme svimle rånerbildet. Han fikk også 2. prisen for en bildeserie fra Horten AmCarklubb og bilrånere ved Evje.

Rasmussen fikk også 1. pris i klassen sport reportasje med bildeserien «Fightclub». Serien viser utøvere fra Norge og andre land som kjemper om medaljer i den brutale sporten Freefighting i Russland.