Rånerne lånte bort bilene sine til «Børning» - fikk kino-nekt av politiet

- Litt synd.

NORSK BILFILM: Jenny Skavlan og Anders Baasmo Christiansen er to av skuespillerne i «Børning» - som i tillegg vil by på en rekke privateide biler av rånete karakter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
NORSK BILFILM: Jenny Skavlan og Anders Baasmo Christiansen er to av skuespillerne i «Børning» - som i tillegg vil by på en rekke privateide biler av rånete karakter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

(Filtermagasin.no): Utakk er verdens lønn, skal man tro behandlingen rånerne i Levanger opplever om dagen.

Etter å ha lånt bort bilene sine til innspillingen av den kommende bilfilmen «Børning» - «den norske Fast & Furious» - ble kanskje ikke takken helt som forventet: 

Når «Børning» skal ha førpremiere i nettopp Levanger, er ikke bileierne velkomne.

Etterlyste blodharry biler - Det er ikke naturlig å invitere de som ellers driver ulovlig ørkesløs kjøring og holder beboerne i sentrum nattevåkne, sier lensmann Anne Ulvin i Levanger til Trønder-Avisa - riktignok uten å bruke begrepet «rånere».

I forbindelse med førpremieren blir hovedgata stengt i tre timer i forkant, og i tillegg stiller lokale bilklubber ut bilene sine der. Det er altså her de lokale rånerne ikke er velkomne - i tillegg til at de ikke har fått invitasjoner til visningen.

Før filmens produsenter ankom Levanger for å spille inn deler av filmen der i fjor, etterlyste de spesifikt rånebiler - «blodharry, superpimpa og skraphauger» - til innspillingen.

- Vi la igjen flere dagers innsats med venting og repetisjoner under innspillingen. Da er det litt synd at vi ikke får invitasjon til filmen, eller får stille opp med bilene våre i Kirkegata, sier Richard Alexander Fjellvang fra Verdal til Trønder-Avisa.

Selv stilte han sin «råne-Golf» til disposisjon for filminnspillingen.

- Visste ikke I en oppfølgersak beklager den lokale kinosjefen Tor Wibe at rånerne ble utestengt. Han visste ikke om deres deltagelse i «Børning», og fulgte derfor politiets oppfordring om styre rånebilene utenom hovedgata.

- Det har ikke vært min hensikt å utelate de som har vært med på innspilllingen, sier Wibe til Trønder-Avisa.

«Børning», som blant annet har Anders Baasmo Christiansen, Sven Nordin, Jenny Skavlan, Otto Jespersen og Henrik Mestad på rollelista, har premiere 13. august.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.