Bomb collar heist:

Ranet bank med bombe rundt halsen. Men alt var ikke som politiet trodde

Dokumentaren «Onde planer» forteller historien fra 2003, om et pizzabud med ei bombe rundt halsen, som sa han måtte rane banken for å få bomba av seg.

DOKUMENTAR: Netflix-dokumentaren «Onde planer» forteller om bankranet som fant sted 28. august 2003, i Erie, Pennsylvania. Ranet ble utført av et pizzabud med en bombe rundt halsen, som senere gikk av og drepte ham. Video: Netflix Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2003 skjer det som er blitt omtalt som USAs mest djevelske ran. 46 år gamle Brian Wells går inn i en bank i Erie, i Pennsylvania i USA, bevæpnet med en hagle og med ei bombe rundt halsen.

Med seg hadde Wells flere ark med instruksjoner om hva han skulle gjøre for å få av seg bomba. På et av dem sto det at han skulle få 250 000 dollar i kontanter fra banken, ellers ville bomba gå av, ifølge People.

I Netflix-dokumentaren «Onde planer» fortelles historien om hendelsen som fant sted 28. august 2003, og om etterforskningen som skulle ta flere år.

- Jeg lyver ikke

Da Brian Wells kom ut av banken, hadde han med seg 8000 kroner, men han kom ikke langt.

Kun minutter etter at han hadde forlatt banklokalet, og etter å ha stoppet ved et blomsterbed for å få med seg enda en lapp med instruksjoner, ble han anholdt.

I dokumentaren forteller politibetjent Lamont King, som var til stede den gangen, om hvordan de diskuterte fram og tilbake om Wells var med på ranet, eller om han var et offer.

Selv satt Wells med håndjern på bakken, og ba om hjelp til å få bomba av. Wells var pizzabud, og han beskrev at han hadde levert pizza hos tre personer. Men han fortalte at de tre personene hadde truet ham, festet bomba rundt halsen hans, og beordret ham til å komme tilbake med 250 000 dollar, skriver People.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer