Steinar Sagen i «Maxitaxi Driver»

Ranet i Cape Town og strøk på oppkjøring

Steinar Sagens «feighet» i møte med to ransmenn, og tanker om at kona egentlig ikke trenger ham til noe, er blitt til en TV-serie om en ensom og kuet maxitaxisjåfør. Rolleforberedelsene gikk heller ikke knirkefritt.

MULTIDEBUT: Steinar Sagen har skrevet og spiller hovedrollen i sin første dramaserie, «Maxitaxi Driver». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MULTIDEBUT: Steinar Sagen har skrevet og spiller hovedrollen i sin første dramaserie, «Maxitaxi Driver». Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ensomhet kan alle kjenne seg igjen i, og det er hyggelig om serien kan ta brodden av det for noen, men i bunnen handler den om hvordan det er å være mann i 2021, i ei tid hvor våre gamle oppgaver er vekk. Det er ikke alle som finner sin plass i samfunnet, mener NRK-profil Steinar Sagen.

Viruset har ranet tilværelsen vår for mange ting. Hverdagslig menneskelig kontakt er blitt en ulovlig rus, og kan straffes med bøter og hjemmesoning. Svært mange sitter hjemme og sliter. At Sagens mørke humorserie om ensomhet, «Maxitaxi Driver», slippes til uka er derimot ikke tilsiktet.

Kjører på drømmedama

TV-prosjektet har Sagen, kjent fra blant annet «Side om side» og «Radioresepsjonen», skrevet sammen med Erlend Loe, og han spiller selv hovedrollen.

«Maxitaxi Driver» handler om oppvåkningen til taxisjåføren Jan Egil. En selvhatende, feig og pornoavhengig mann i 40-åra som fortsatt bor hjemme i kjelleren til mora, og lyver til sine eneste sosiale sirkel: En terapigruppe for destruktiv tvangsonani. Jan Egils nærmeste venn er en grevling som bor i busken utenfor kjellerinngangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer