Anmeldelse film «The Hurricane Heist»

Ranet i stormens øye

Tatt av vinden på moderne amerikansk actionspråk.

HURRICANE HEIST: Å takle en orkan er tøft nok, om man ikke også skal rane den føderale banken. Video: ONE Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Det er alltid fryktelig irriterende når en godt planlagt dag blir spolert av dårlig vær. Men vent, i «The Hurricane Heist» er det dårlige været et del av planen. Bortsett fra at en orkan i kategori fem har en tendens til å ødelegge det meste, også et godt planlagt ran.

Millionran

Været setter ofte en spiss på actionfilmer, og Rob Cohen (mannen bak «The Fast & the Furious») tar det helt ut i dette tilfellet. Tenk flygende trailere, folk som blir sugd ut gjennom taket på kjøpesentere, hus som klapper sammen som fyrstikker osv. Som om katastrofeprosjektet ikke var heftig nok, skal det serveres samtidig med et millionran på en føderal pengesentral. Hit fraktes tonnevis med brukte dollarsedler for å makuleres, og mange har siklet underveis på innholdet i de armerte trailerne som frakter godbitene.

Planen

Realisme er jo intet krav i actionfilmer, men det må være lov å påpeke det tåpelige i en plan som forutsetter at all datateknologi er i full funksjon når hustakene flyr forbi. Det finnes som kjent ikke dårlig vær, bare dårlige... filmer om vær.

Tonen settes idet to smågutter er vitne til at deres far blir drept av orkanen Andrew i 1992. Nå er gutta blitt voksne. Will (Tony Kebbell) er meteorolog og Breeze (Ryan Kwanteen) er forfyllet Afghanistan-veteran og mekaniker. Hjembyen Gulfport er i ferd med å bli evakuert i påvente av en ny orkan, denne gangen med navnet Tammy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer