Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rap-stjernen vil ikke stemme på Clinton fordi hun er kvinne

- Kvinner tar lite gjennomtenkte emosjonelle beslutninger.

ANGRER: Den amerikanske rapperen T.I. angrer nå på uttalelsene han kom med om den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton. Foto: Splash News/ AP / NTB Scanpix
ANGRER: Den amerikanske rapperen T.I. angrer nå på uttalelsene han kom med om den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton. Foto: Splash News/ AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske rapperen Clifford Joseph Harris Jr. - bedre kjent under artistnavnet T.I. - måtte tirsdag gå ut med en offentlig beklagelse etter å ha kommet med uheldige kommentarer om presidentkandidaten Hillary Clinton. 

- Ikke for å være kjønnsdiskriminerende, men jeg kan ikke stemme for at en kvinne skal bli lederen av den frie verden. Jeg tror at en kvinne vil kunne gjøre det bra i alle andre stillinger, men som president? skal han ha sagt i et intervju med DJ Who Kid.

Videre uttrykte han sin bekymring for at kvinner ikke tar gjennomtenkte beslutninger. 

 

- Jeg bare vet at kvinner tar lite gjennomtenkte og emosjonelle beslutninger, som er absolutte. I ettertid er det som om det aldri har skjedd, eller at det ikke var det de egentlig mente. 

Kommentarene kommer kort tid før demokratenes første TV-debatt, som holdes i Las Vegas i natt.

- Verden er ikke klar Det er ukjent om rapperen kjenner til den tyske forbundskansleren Angela Merkel, men i intervjuet sier han at verden ikke er klar for kvinnelige ledere på det nivået. 

- Jeg tror det vil være lettere å få Loch Ness-monsteret valgt som president før en kvinne. Det er ikke rett, men jeg bare sier det. 

Beklager Det tok ikke lang tid før sosiale medier kokte med krasse reaksjoner på uttalelsene. Tirsdag kveld gikk han ut med en beklagelse på Twitter.

- Mine kommentarer om kvinner som vil bli president var både ufølsomme og feil. Jeg beklager til alle jeg har fornærmet, skriver han.

Rapperen er imidlertid sikker på at Donald Trump vil kunne hjelpe USA, dersom han virkelig er oppriktig opptatt av økonomien i landet. Men republikaneren vil heller ikke få stemmen til T.I.

- Hans rasistiske bemerkninger og all den dritten gjør det umulig å støtte han fullt ut. Men når man vet hva han har klart å skape for seg selv innenfor business, og dersom han vil gjøre det samme for USA, vil det kunne hjelpe USA. Men jeg kan ikke gi han min stemme, sier rapperen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!