Rapace blir heksejeger i norsk Hollywood-debut

Spiller i «Død snø»-regissør Tommy Wirkolas versjon av «Hans og Grete».

LEKE MED HEKSER: Jenta som lekte med ilden, skal leke med hekser under Tommy Wirkolas regi. Foto: AP /Music Box Films, Knut Koivisto
LEKE MED HEKSER: Jenta som lekte med ilden, skal leke med hekser under Tommy Wirkolas regi. Foto: AP /Music Box Films, Knut KoivistoVis mer

||| Etter det Dagbladet erfarer er den svenske skuespilleren klar for den ene hovedrollen i Tommy Wirkolas neste filmprosjekt.

Det er litt av et scoop for den norske Hollywood-ferskingen. Etter den svært vellykkede rolletolkningen i «Milenniumtrilogien», basert på Stieg Larssons bøker, har Noomi Rapace fått en høy stjerne i Hollywood.

Så høy at distributøren Music Box til og med skal ha planer om å leie inn en Hollywood-publisist for å promotere Rapace i den harde Oscar-kampen. Det har Hollywood-kilder lekket til filmnettstedet Deadline.

- Motspiller klar
I samme artikkel nevnes hun som høyaktuell for roller i både «Mission Impossible 4» og «Sherlock Holmes 2».

Tommy Wirkola er for tida i Los Angeles.

- Dette har jeg ingen kommentar til, sier han til Dagbladet.

Litt mer usikkerhet knytter det seg til Rapaces motspiller. I følge et annet filmnettsted, Slashfilm, skal Jeremy Renner - oscarnominert etter rollen i Irak-krigsfilmen «The Hurt Locker» - også være klar for en rolle i «Hansel and Gretel - The Whitch Hunt». 

Profesjonelle heksejegere
Wirkolas Hollywood-debut skjer innenfor sjangeren som er blitt hans varemerke: grøsserkomedie.

Plottet skal gå ut på at vi møter Hans og Grete 15 år etter at heksa forsøkte å spise dem. De er nå blitt profesjonelle heksejegere som bekjemper fienden med alle tenkelige midler.

Wirkola har fått med seg manusforfatter Dante Harper. Han har tidligere jobbet med stjerneregissør David Fincher, og skal bistå Wirkola med å foredle nordmannens originalmanus.

Filmen skal etter planen starte innspilling neste høst.

REGISSØR: Tommy Wirkola. Foto: Steinar Buholm.
REGISSØR: Tommy Wirkola. Foto: Steinar Buholm. Vis mer