Rapartist drapstruer forfatter og politimann

Truer med blodbad på bokbad.

(Dagbladet.no): Den kjente krimforfatteren og politimannen Jørn Lier Horst blir utsatt for grove trusler i en raplåt. Det melder VG i dag.

«Så neste gang du holder foredrag om boka di på bokbad, skal jeg komme dopa inn og lage blodbad,» er en av tekstlinjene i låta «Jørn Lier».

Har fått verre trusler

-Jeg fikk plata for et års tid siden av en av mine informanter i miljøet, og den har ligget i skrivebordskuffen på kontoret siden da. Jeg opplever dette som mer ubehagelig enn truende. Jeg har opplevd mer direkte og alvorlige trusler i jobben min, sier Jørn Lier Horst til Dagbladet.no.

Rap-CDen er spilt inn på et kommunalt ungdomshus i Larvik, hvor Lier Horst jobber som politimann. Og det er slik han møtte artisten, for flere år siden.

- Jeg kjenner ham fra tida da jeg jobbet som etterforsker i Uro-patruljen, og jeg kjenner ham på en måte som gjør at jeg ikke har noen grunn til å tro at noen av tekstene settes ut i livet. Slik sett tar jeg det med stor ro, sier Lier Horst.

Reagerer på narkolåt

Faktisk reagerer han mer på en av de andre låtene på CDen, som har tittelen «Ja til narkotika».

Rapartist drapstruer forfatter og politimann

- Fra min og politiets side er det mer bekymringsfullt at slike sanger har vært spilt inn i et kommunalt musikkhus, og at slike holdninger har hatt en sentral plass i miljøet. Men slik jeg har forstått det, har kommunen ryddet opp i dette nå, sier han.

Enhetsleder i Larvik kommune, Per Olav Skogshagen, sier til VG at utgivelsen var langt over streken, men at de som var ansvarlige på ungdomshuset den gang ikke jobber der lenger.

Rapartisten sier til avisa at han står hundre prosent inne for låta om Lier Horst, og at den er et resultat av at politimannen flere ganger arresterte ham for narkotikamisbruk da han var i tenårene.

Bokbad på lørdag

Lier Horst har ikke lyst til å kommentere omstendighetene overfor Dagbladet.no, men sier at han forstår at det finnes folk som bærer nag til ham.

- Jeg har jo etterforsket saker som har ført til at mennesker har sittet 12 år inne. Men det er jo ikke tilfellet her, sier han.

- Hender det at du er engstelig for reaksjoner?

- Dette er en side ved yrkesvalget jeg har tatt, sier han.

TRUET: I en raplåt blir krimforfatter og politimann Jørn Lier Horst truet med blodbad neste gang han viser seg på et bokbad. Foto: STEINAR BUHOLM
TRUET: I en raplåt blir krimforfatter og politimann Jørn Lier Horst truet med blodbad neste gang han viser seg på et bokbad. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer

Jørn Lier Horst har skrevet en rekke krimbøker, og er for tiden aktuell med romanversjonen av TV-serien «Kodenavn Hunter». For øyeblikket han i Spania, hvor han jobber med en ny bok. 

Men på lørdag deltar han i et bokbad i forbindelse med arrangementet Bok i Byen i Spikersuppa i Oslo.

- Hva tenker du om å skulle være med på det, med tanke på teksten i låta?

- Det tar jeg med stor ro, sier han.