Rapgruppa laget ett eksemplar av sitt nye album. Nå er det solgt for «millioner av dollar»

Tidenes dyreste album ble kjøpt av mystisk samler.

HEMMELIG ALBUM: Veteranene i Wu-Tang Clan har endelig solgt sitt mye omtalte album «Once Upon a Time in Shaolin». Foto: NTB Scanpix
HEMMELIG ALBUM: Veteranene i Wu-Tang Clan har endelig solgt sitt mye omtalte album «Once Upon a Time in Shaolin». Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det er en noe spesiell måte å selge musikk på, men for rapveteranene i Wu-Tang Clan ser det ut til å ha fungert:

De brukte flere år på å spille inn dobbeltalbumet «Once Upon a Time in Shaolin», produserte albumet i ett eneste fysisk eksemplar og la det ut for salg via auksjonshuset Paddle8 til en pris på «millioner av dollar».

Dette gjorde de tidlig i fjor, og nå er albumet endelig solgt, melder Forbes.

Dermed kan RZA og de andre legendene i Wu-Tang konkludere med at strategien både har sikret inntekter og muligens mer omtale enn et ordinært slipp ville skapt.

Mystisk kjøper Men mystikken rundt albumet er ikke helt forsvunnet; kjøperen skal være en amerikansk samler som ikke vil ha sitt navn offentliggjort. Den nøyaktige summen er heller ikke kjent, men bekreftes å være på «millioner av dollar».

- Wu-Tang Clan har alltid latt seg drive av nyskapning, og dette er et øyeblikk for musikkhistorien, sier Wu-Tang-grunnlegger RZA om salget i en pressemelding.

Auksjonshuset hevder at salget gjør albumet til det dyreste i verdenshistorien. Den tidligere rekorden skal ha tilhørt musiker Jack White, som kjøpte den første innspillingen av en Elvis Presley-låt for 300 000 dollar.

Kan høres om 88 år Bare 13 minutter av Wu-Tang-albumet har blitt lyttet til av musikkjournalister og andre interesserte i et eksklusivt arrangement i New York tidligere i år. Og det er helt opp til den mystiske kjøperen om resten av verden noensinne får høre albumet:

- Etter 88 år faller rettighetene til verket til kjøperen. Da blir det opp til ham eller henne om det skal slippes til offentligheten, har produsent Tarik Azzougarh fortalt Forbes.

Det har også blitt åpnet for at albumet kan sendes på en slags turné rundt i verden, der man kan betale for å møte opp og lytte til en avspilling.

Hva som blir resultatet, er altså i hendene på en privat amerikansk samler.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram