Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Raplåt ble for stram for posten

Låten til rapperen 1.Cuz er fjernet fra Spotify etter press fra Postnord.

I HARDT VÆR: En av Sveriges største rappere er i en konflikt med postselskapet Postnord. Foto: Sven Lindwall/Expressen.
I HARDT VÆR: En av Sveriges største rappere er i en konflikt med postselskapet Postnord. Foto: Sven Lindwall/Expressen. Vis mer

Rapperen 1.Cuz er en av Sveriges største nye hiphop-artister for øyeblikket, men hans siste låt skaper hodebry for den 22-år gamle musikeren.

Låta heter nemlig «Postnord» og på singelcoveret poserer rapperen i en i en blå Postnord-bil. Dette har fått selskapet til å reagere kraftig.

Maria Ibsén, pressansvarig for Postnord sier til Expressen at problemet med bildet er at 1.Cuz bruker foretakets logo kommersielt.

- Dette er et varemerkespørsmål, sier hun.

Postnord la derfor inn en klage hos Spotify, noe som førte til at låten er blitt fjernet fra strømmetjenesten.

- Vil stoppe pengestrømmen

At låta er forsvunnet fra Spotify får 1.Cuz til å rase.

- Det virker som de forsøker å stoppe pengestrømmen. For om de virkelig brydde seg hadde de fått fjernet låten fra Youtube også. Kanskje de vet at Youtube ikke genererer like mye penger, sier han.

1.Cuz forteller til den svenske avisen at Postnord kontaktet Spotify før de kontaktet ham.

- Jeg synes at Postnord burde ha tatt kontakt med meg først, istedenfor å gå rett til Spotify for å få fjernet min låt. Jeg kunne jo ha fikset problemet selv, sier han.

For øyeblikket pågår det en vurdering om låtens framtid. I sangen finner man tekstlinjer som:

«Jag väntar inte på att bli skjuten Broshan vi är dom skjuter. Har en orre nere suger Mm-Ah jag njuter. Nu på sistone jag känner trycket. Tänker för mycket. Musiken gjort mig rik. Men aldrig någonsin ens lycklig. Distribuerar runt hela landet som postnord. Har skickat kassar från Danmark nere i Oslo»

Fra fengsel til stjernestatus

Artisten 1.Cuz har på kort tid gått fra å sitte i fengsel til å bli en av Sveriges mest framgangsrike rappere, ifølge SVT.

I november 2018, kort tid etter at han forlot fengselet, slapp 1.Cuz låten «Akta mannen» som blev hans store gjenombrudd. Aristen bruker alltid en hvit finlandshette.

- Masken får meg til å føle meg som en annen person. Da slipper jeg å tenke på det vonde, sier han.