Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rapp-kjefta gull

Brooklyn (Dagbladet): Blendende smil av gull og diamanter er mottoet til hiphopfolket i Brooklyn. For nå er det ikke snakk om tatoveringer og piercing, men tannpynt som blender midt i svarte natta.

Fulton Mall i Brooklyn er stedet. Den travle handlegata kryr av gullsmedbutikker som selger alt mellom himmel og jord. Nå kommer det ungdom fra hele New England, North Carolina og andre fjerne delstater i helgene for å skaffe seg såkalte fronter.

Utenfor Lora's Fine Jewelry står sikkerhetsvakta Robert Sims (37). Hele overmunnen er gullprydet.

Løspynt

- Jeg var forut for min tid, gliser han.

- Fordi jeg hadde dårlige tenner, måtte de støttes opp. Jeg fikk laget gullkanter til alle de seks mest synlige tennene i overmunnen, sier Sims som bekrefter at tanngarden gir ham tilhørighet til de mest hippe i hiphopmiljøet akkurat nå.

Forskjellen er at Sims pynt sitter fast.

- Ungdommen kjøper løspynt slik at de kan skifte fra gull til diamanter og rubiner, sier David Alayev som jobber i den russiske familiebedriften Lora's.

- Vi selger fronter som dekker seks tenner til 130 dollar, mens en eneste tann kan koste 120 dollar i Florida, reklamerer han mens fetteren Paul Shimunov prøver en glitrende blanding av gull og diamanter for å vise oss stasen.

Enorm etterspørsel

Gulltenner har vært in i rapp- og hiphopkretser i årevis. Det har hatt sin årsak i blandingen av dårlige tenner og behovet for være såkalt «street cool». Den yngre garde har nå fått smaken på «street cool» tannpynt, som kan tas av som øreringer eller solbriller.

En eneste tann kan pyntes fra 50 dollar opp til tusen dollar. Det mest populære er tannpynt som dekker hele fronten og koster fra 120 dollar og oppover. Det finnes folk som har skuffen full av fronter, og fanatikere har pøst ut 15 000 dollar for å sikre seg det beste i diamanter.

- Har man ikke et par lekre fronter å ta på seg i helga, teller man ikke lenger, sier gutta og jentene i Brooklyn.

BLENDENDE SMIL: - Jeg vil det skal glimte av gull og diamanter når jeg smiler, sier Robert Sims utenfor Lora's Fine Jewelry i Brooklyn, New York. De nye gullfrontene er blinkskudd på motefronten i hiphopmiljøet.Foto: ØRJAN ELLINGVÅG
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling