Anmeldelse: Kendrick Lamar - Øya 2018

Rappens supermann på 70 prosent

Kendrick Lamar leverte hitrekka, men kortversjonen av mars-konserten i Telenor Arena resulterte ikke i samme type live-magi som sist.

TREKKPLASTER: Rapperen Kendrick Lamar var torsdagens headliner på Øyafestivalen. Kendrick Lamar la ned et fotoforbud før konserten. Dagbladet velger likevel å publisere bilder fra konserten fordi vi er prinsipielle motstandere av slike type forbud. Foto: Leserbilde
TREKKPLASTER: Rapperen Kendrick Lamar var torsdagens headliner på Øyafestivalen. Kendrick Lamar la ned et fotoforbud før konserten. Dagbladet velger likevel å publisere bilder fra konserten fordi vi er prinsipielle motstandere av slike type forbud. Foto: Leserbilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Kun seks måneder etter at han inntok Telenor Arena med full kraft, er ikke torsdagens Kendrick Lamar-booking nødvendigvis det mest spennende på Øyas program i år. Med såpass kort tid siden forrige besøk, kan man selvsagt heller ikke forvente seg noen nyskapende opplevelse – noe åpningen med samme Kung Fu Kenny-video og introlåta «DNA» gjør klart fra første stund av.

Det er likevel ingenting å si på rapstjernens dragningskraft denne kvelden i Tøyenparken, hvor han kaller inn til fullstappet hoff bestående av et svært takknemlig publikum. Idet den 165 cm høye Lamar tropper ut foran sin trofaste menighet, lyser tusenvis av smil opp Amfiet. Folk er regelrett glade for å se ham.

Allerede halvveis ute i andrelåta «Element» har han satt forrige rapper på samme scene, 6black, totalt i skyggen, og skinner like sterkt som den gigantiske solen som pryder skjermen bak seg.

Etterhvert som den suggererende instrumentalen til «Yah» og storfavoritten «King Kunta» sørger for kveldens første store takeoff, blir det likevel åpenbart at vi står ovenfor en nedkortet og mindre påkostet versjon av marskonserten i Fornebu.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer