Rapper Fleksnes

Lars Larssen Naumann (17) og Patrick Hauge (19) i bandet Multicyde ikler en av Egil Monn-Iversens Fleksnes-kjenninger ny musikalsk drakt på singelen «The Claptrap».

- Vi leide en Fleksnes-video i sommer, og hørte en melodilinje som vi bare måtte gjøre noe med, sier Lars Larssen Naumann. Sammen med Patrick Hauge utgjør han bandet Multicyde som i dag slipper singelen «The Claptrap», hvor de to rapper til et melodikutt fra Fleksnes-episoden «Bare vi to», signert Egil Monn-Iversen.

- Vi har stor respekt for alt Egil Monn-Iversen har gjort. Vi er derfor veldig glade for at han var fornøyd med resultatet etter at vi sendte ham en kassett, sier de to rapperne.

- Dette er helt ok, sier Egil Monn-Iversen raust. Han har ingen ting imot at hans om lag 15 år gamle filmmusikk blir resirkulert som rapp.

- Det jeg satte størst pris på, var at gutta spurte. Hadde de ikke gjort det, ville det dreid seg om tyveri. Musikk er beskyttet av åndsverkloven.

Skulle Multicyde få en internasjonal hit med Fleksnes-rappen, går Monn-Iversen vel vitende glipp av opphavsinntektene.

- Gutta får Tono-inntektene, sier Monn-Iversen.

Mer norsk

Multicyde har som mål å tilføre norsk rapp noe nytt ved å blande norske samplinger med impulser fra New York. Navnet Multicyde er bevisst valgt for å henspille på det flersidige musikkbildet til gruppa.

- Det er morsomt å sample norske ting, og det kan bli mer av det på det kommende albumet, hvis vi finner noe annet spennende, sier Patrick.

Selv er han for tida i militæret, mens Lars hoppet av videregående etter et par måneder og har nå musikken som heltidsjobb.

Mye svada

Singeltittelen «The Claptrap» kan oversettes med «svadasangen», og gir et hint om at dagens rappmusikk er for innholdsløs tekstmessig.

- Før tok rappen opp viktige temaer, noe som har sklidd bort i den seinere tid. Dagens rapp og hiphop blir mer og mer «claptrap»: det høres flott ut, men sier ingenting. Vi kommer til å satse sterkt på tekstene på albumet vårt, tekster som folk kan kjenne seg igjen i, sier de to rapperne.

12 kroner av hver single som selges gir de til minnefondet for ofrene etter Gøteborg-brannen tidligere i høst.

<B>RESIRKULERT:</B> En resirkulert utgave av det stutumske og helnorske Marve Fleksnes har inspirert rappduoen Multicyde.