Asap Rocky

Rapper må avlyse flere konserter

Asap Rocky er nå begjært fengslet i Sverige.

SE TV: En video som ble tatt i Stockholm forrige søndag, skal vise Rakim Mayers, bedre kjent som «Asap Rocky» gå til angrep på en mann på gata. Reporter: Emilie Rydning. Video: @asaprocky og NTB Scanpix Vis mer

Artisten Rakim Mayers, bedre kjent som ASAP Rocky, må kansellere flere konserter framover. Expressen melder torsdag ettermiddag at han og ytterligere to personer i følget nå er begjært fengslet.

En pressemelding fra svenske påtalemyndigheter begrunner frihetsberøvelsen med at det er fare for at de rømmer landet dersom de slipper ut. Politiet mener også at Mayers og de to i følget hans kan påvirke etterforskningen dersom de slipper ut. Samtidig opplyses det om at rapperens livvakt ble sluppet fri i går kveld klokka 21.

Rapperen er mistenkt for grov kroppsskade etter et slagsmål i Stocholm søndag kveld. Deler av hendelsen ble filmet, og i den aktuelle videoen ser man det som skal være artisten i en hvit hettegenser mens han tar tak i en mann på gata for så å hive ham i bakken. Deretter følger både slag og spark. Mayers ble pågrepet natt til onsdag.

I går ble rapperens konsert på Kadettenfestivalen avlyst som følge av episoden. Ifølge artistens egne hjemmesider skulle han spilt en festivalkonsert i Polen i kveld. Briten Stormzy stepper derfor inn for amerikaneren, skriver Expressen. I morgen går opprinnelig turneen videre til Irland og fredag er det planlagt en konsert i London.

ASAP Rocky har selv skrevet på Instagram at han er uskyldig. Han hevder i flere innlegg på Instagram at det før slagsmålet var en opphetet diskusjon mellom partene. Han har også publisert videomateriale som han mener beviser at følget hans ble fulgt etter av bråkmakere i Stockholm. Det oppstod håndgemeng som følge av personenes truende adferd, hevder artisten. I videoen ser man en person slå mot Mayers' livvakt.