Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rapper Miras låt

Plateselskapet til rap-artisten Snoop Dogg gir ut R&B-artisten Mira Craigs låt uten lisens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neste uke slippes Snoop Doggs album «Bigg Snoop Dogg Presents ... Welcome To Tha Chuuch - Da Album», hvor den norske artisten Mira Craig medvirker. Men noen kontrakt for bruk av låta «Dinner In Bed» eksisterer ikke.

Ikke lisens

Uoffisielle mixtaper med ulisensierte låter og samplinger er en utbredt og akseptert måte å presentere seg selv, venner eller andre ukjente artister i hophop-bransjen. Dette dreier seg imidlertid om en offisiell albumversjon i Snoop Doggs «Welcome To Tha Chuuch»-serie.

Skiva ble sluppet i går, uten at noen kontrakt som gir Snoop Dogg & co lisens til å gi ut låta er undertegnet.

Oppdaget på Quart

Etter å ha sett den norsk-amerikanske 23-åringen under årets Quartfestival, inviterte Snoop Dogg henne til samarbeid i studio, noe som resulterte i en opptreden som gjestevokalist på et annet spor på det aktuelle albumet.

-  Han hørte låta mi, og likte veldig godt «Boogeyman» og en låt som heter «Dinner In Bed». Og så spurte han meg om jeg ikke ville være med og lage musikk. Og så sa jeg ja, hvorfor ikke, og så ... så er det ikke noe mer å snakke om før vi har lagd ting ferdig, sa Craig om samarbeidet til Dagbladet i september i år.

Låta lisensen dreier seg om, «Dinner In Bed», er derimot fullt og helt skrevet og innspilt av Mira Craig selv, og skal med på hennes albumdebut, «Mira, Mira», i januar.

image: Rapper Miras låt

God reklame

R&B-artisten er også blitt koblet til store hiphop-navn som Wyclef Jean, og etter å ha herjet hitlistene med låta «Boogeyman» i år knyttes det store forventninger til albumet. Å medvirke på en av verdensstjernas samlealbum gir utvilsomt stor markedsføringseffekt for Oslo-jenta.

Mira Craig avventer situasjonen og ønsker foreløpig ikke å uttale seg om saken. Albumet gis ut av det amerikanske selskapet Koch Records, på lisens fra Snoops selskap Doggy Style, og blir distribuert i Norge av Universal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!