Rapper mot vold

Tonna Brix rapper om sin egen voldelige barndom. I går var publikum 30 justisministere.

VENDEPUNKTET: - Vi er veldig nervøse sa rapperne i Tonna Brix, Hakan Pandul (foran) og Kenneth Holt, da de rappet og snakket for Europas justisministre. For Kenneth, som lenge sleit med sosial angst, var det et stort skritt å snakke engelsk foran en stor forsamling. Foto: Kaja Baardsen
VENDEPUNKTET: - Vi er veldig nervøse sa rapperne i Tonna Brix, Hakan Pandul (foran) og Kenneth Holt, da de rappet og snakket for Europas justisministre. For Kenneth, som lenge sleit med sosial angst, var det et stort skritt å snakke engelsk foran en stor forsamling. Foto: Kaja Baardsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| TROMSØ (Dagbladet): På SAS-hotellet i Tromsø i går fikk de to rapperne 200 pent kledde seminardeltakerne til å veive med armene i været til sine egen låt «Vendepunkt». På storskjerm flimret videoen som viser et livredd barn og en voldelig voksen.

Se videoen her.Kenneth «Hajoken» Holt (30) og Hakan «Tabasco» Pandul (29) er begge vokst opp i voldelige hjem. Da de møttes som tenåringer hjemme i Lørenskog skjønte de ganske fort at de hadde mer felles enn bare musikken.- Kenneth var den første jeg åpnet meg for, rett og slett fordi han åpnet seg for meg. Det høres kanskje helt homsete ut, men vi har et terapeutisk forhold, sier Hakan Pandul. Bodde et år på krisesenterEtter noen år begynte de å bruke sine egne erfaringer i tekstene. I går framførte de låten «Vendepunkt» for mer enn 30 europeiske justisministre på konferanse i Tromsø, der teamet er vold mot kvinner og barn.

Teksten er del i to, og handler om Hakans oppvekst med en voldelig stefar - som endte med at han bodde et år på krisesenter, og Kenneth som i flere år levde med en ruset og ustabil far.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer