Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rapper om oralsex med Mette Hanekamhaug

- Den merra.

VED TOYOTAEN: Chirag og Magdi i Karpe Diem sparker litt i øst og vest med låta «Toyota'n til Magdi». Her er guttene ved den mye omtalte bilen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VED TOYOTAEN: Chirag og Magdi i Karpe Diem sparker litt i øst og vest med låta «Toyota'n til Magdi». Her er guttene ved den mye omtalte bilen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel i rap-duoen Karpe Diem er for tiden ute med singelen «Toyota'n til Magdi». Låta handler blant annet om nettopp Magdis gamle Toyota Ginza, en bil som står duoen kjær - og som har nesten 2000 følgere på mikrobloggtjenesten Twitter.

Fremskrittspartiets Mette Hanekamhaug blir også nevnt i låta, og da ikke i spesielt flatterende ordlag:

«Det blir dagen jeg får head av Mette Hanekamhaug, og vi ruller rundt i Toyotan til Magdi med den merra, og vi mater deg jalebi og pakora i den kjerra,» rapper Chirag.

- Bare kult Frp's Hanekamhaug tar det hele med et stort smil.

- Det er bare kult at de har valgt å bruke meg og navnet mitt. Jeg skulle gjerne likt å høre både dem og den låta live. Faktisk prøvde jeg å få billetter til Øyafestivalen for å se dem der, men det ble dessverre utsolgt, sier politikeren.

- Du tar det ikke som kritikk mot din person eller politiske ståsted?

- Aldeles ikke. Jeg tror at de som artister lager et rim som skal høres kult ut. De har riktignok en del samfunnspolitiske tekster og det kan godt hende at de er kritiske til deler av Frp's politikk, men jeg tror ikke dette er personlig. Alle artister er i sin fulle rett til å ytre seg - selv om det ikke alltid blir like saklig som i et debattinnlegg, sier hun.

Angriper tidligere sjef I sangteksten sparker guttene i alle retninger, og det er ikke bare Hanekamhaug som får passet sitt påskrevet i sangteksten.

«Vi trodde på to ting: Frank Bakke og Gud. Nå tror jeg bare på én av dem,» rapper Chirag i det som ser ut til å være et angrep på sjefen i Cosmos Music, gruppas tidligere plateselskap.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Karpe Diem om bruken av navnene.

NULL PROBLEM: Mette Hanekamhaug tar seg ikke nær av å bli kalt «merr» av Karpe Diem. Foto: Åse Holte / Dagbladet
NULL PROBLEM: Mette Hanekamhaug tar seg ikke nær av å bli kalt «merr» av Karpe Diem. Foto: Åse Holte / Dagbladet Vis mer

Selv om den røde Toyotaen riktignok har mye fokus, har Chirag tidligere uttalt at det ikke er den låta egentlig handler om.

- Mer om meninger og prioriteringer, sa han til Dagbladet da singelen ble lansert.

Låta er første singel ut fra albumet «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden», som slippes i september.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media