KRITISERT: I et låtsamarbeid med Dr. Dre (i midten), synger Eminem (til venstre) om voldtekt. Det er ikke første gang. Her med produsent Jimmy Iovine. Foto: NTB Scanpix
KRITISERT: I et låtsamarbeid med Dr. Dre (i midten), synger Eminem (til venstre) om voldtekt. Det er ikke første gang. Her med produsent Jimmy Iovine. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rapper om voldtekt - igjen

Eminem blir kritisert for kontroversielle utsagn i ny rap-låt.

(Dagbladet): I går gjorde Dr. Dre kanskje rap-historiens mest etterlengtede comeback med albumet Compton: A Soundtrack.

Albumet han selv har betegnet som hans «store finale», inneholder flere store navn på gjestelista, deriblant Ice Cube, Snoop Dogg og Eminem.

Voldtekt-tekst Sistnevntes bidrag på låta «Medicine Man» møter nå imidlertid motreaksjoner, ifølge britiske The Guardian.

Årsaken er denne kontroversielle tekstlinja:

«Ain't no one safe from, non-believers there ain't none/I even make the bitches I rape cum.»

Én som uttaler seg kritisk til teksten er Karen Ingala Smith, leder for veldedighetsprosjektet Nia som støtter kvinner og jenter utsatt for vold fra menn.

- Kvinner og jenter som har blitt utsatt for seksuell vold skylder ofte på seg selv, og spør seg selv hvorvidt de faktisk ble voldtatt. Å komme med løgnen om at en orgasme tilsvarer samtykke tier seksuelle voldsofre, sier hun til avisa.

Ikke første gang Dette er ikke første gang Eminem rapper om voldtekt eller truer med å banke kvinner.

I teksten til fjorårets låt «Vegas» fyrer han løs på Iggy Azalea, der han blant annet rapper om hvordan han skal «dra Azalea inn i en bil og voldta henne».

Et utdrag av verset lyder som følger:

«So what's it gon' be? Put that s—t away Iggy
You don't wanna blow that rape whistle on me
(Scream!) I love it
'Fore I get lost with the gettin' off?»

Men Azalea var på tidspunktet kjapt ute med et motsvar til den kontroversielle linja i sosiale medier.

- Jeg er så lei av gamle menn som bruker unge kvinner som sin underholdning, når de egentlig er misunnelig på at flere unge, kvinnelige artister tjener penger, skrev hun på sin Twitter-konto.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram