Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rappere gir opp på grunn av fildeling

Satser på poker i stedet.

(Dagbladet.no): The Latin Kings var de første som slo gjennom med svenskspråklig hip hop, og albumet «Välkommen til förorten» (1994) er regnet for å være en skandinavisk klassiker.

Men nå gidder ikke gruppa mer.

Dogge Doggelito (30) legger musikken på is, og satser i stedet på poker.

- Det finnes ingen industri for rappen lenger, sier han til den svenske avisa Expressen

Doggelito mener at det er den ulovlige nedlastingen av musikk fra nettet som gjør at det ikke finnes marked for svensk hip hop lenger.

- Skulle du ville jobbe på McDonalds i ett år uten lønn? Nei, jeg vil heller ikke jobbe ett år uten lønn. Man tjener ingenting på å rappe lenger, sier Dogge. 

Han er ikke den eneste svenske rapperen som har gått hardt ut mot de som laster ned musikk uten å betale for den. Petter sa for eksempel i et intervju med Sydsvenskan tidligere i år at han mener fildelere bør henrettes.

- De burde faen meg henrettes, på ordentlig. Det er ingen menneskerett å laste ned musikk, sa han.

GIR OPP: The Latin Kings er lei av å jobbe gratis. FOTO: PROMO
GIR OPP: The Latin Kings er lei av å jobbe gratis. FOTO: PROMO Vis mer

Senere gikk imidlertid Petter ut og beklaget uttalelsen. En undersøkelse fra i fjor viste at 1,2 millioner svensker laster ned piratkopiert materiale jevnlig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling