Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rappere hyller Toska

Mer enn 20 norske rappere gir ut albumet «NOKAS – The Mixtape».

(Dagbladet.no): – Jeg synes det er litt spennende at noen hadde baller til å gjennomføre et slikt ran, sier Josef Yohannes, som skal distribuere NOKAS-albumet, til Dagsavisen. Han beklager at en politimann ble drept, men mener ranerne ikke har fått en rettferdig rettssak.

Hip hop-albumet «NOKAS – The Mixtape» kommer ut om et par uker. Blant artistene som deltar med låter, er Tommy Tee, OnklP, Son of Light, og Ali fra Cam \'N\' A-Lee.

For å promotere albumet har de dessuten trykket opp over tusen t-skjorter med slagordet «Fri Toska».

Tommy Tee har ingen betenkeligheter med å delta på albumet, men avviser at albumet er en reell hyllest til David Toska.

- Dette er en gimmick, og man må se det med glimt i øyet. Hip hop har alltid speilet samfunnet nedenfra og opp, og da er det ganske naturlig å ta for seg slike begivenheter, sier Tee til Dagsavisen.

Toska-hyllesten er trist og respektløs, mener Ørjan Berven, bistandsadvokat for politimannen Arne Sigve Klunglands familie.

- Det er åpenbart at dette er ment for å provosere, og med det, selge plater, sier advokaten, som representerer Klunglands enke og to barn.

Norske rappere har også tidligere provosert ved å hylle David Toska. Rapperen Cast kalte Toska for «en flott kar» på en konsert under by:Larm i Stavanger i 2005, og ropte «Fri David Toska!».

INGEN REELL HYLLEST: Rapper Tommy Tee mener det hele er en gimmick.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling