Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rappere misbrukt på nettet

Oslo-bandet Klovner i Kamp har lagt ut mange av låtene sine på nettet, men nå har de fått en ubehagelig overraskelse: Både på Napster og andre nettsteder ligger den rasistiske låta «Pakkis», som tilsynelatende er laget av Klovner i Kamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke oss. Det er så tvert imot alt vi står for og alt vi gjør, sier Aslak «Alis» Hartberg, som utgjør Klovner i Kamp sammen med Esben «Dane» Selvig og Thomas «Goldfinger» Gullestad.

Til å begynne med tok ikke Klovner i Kamp «Pakkis» alvorlig, fordi de regnet med at den amatørmessige låta ikke ville bli tatt for å være dem.

- Men så begynte folk å rope etter den på konsertene. Noen ville vi skulle spille den, andre skjønte ikke hvordan vi kunne finne på å lage noe sånt. Men vi aner ikke hvor den kommer fra, og den ligger sikkert 500 steder der ute. Jeg sjekket en server i går, og fikk 70 treff på «Pakkis», sier Alis.

Klovner i Kamp er et av de største navnene innen norskspråklig rapp. I januar ga de ut debutalbumet «Schwin», men de er også ivrige brukere av Internett for å spre låtene sine. - Det er mange som samler på låtene våre, og leter rundt for å finne noen de ikke har. Folk har lagt ut platene våre på nettet, og det er kjipt nok. Men det er tross alt vårt eget materiale. Vi har hatt veldig mye nytte av Internett, men nå har det slått tilbake på oss for første gang, sier Alis.

IKKE RASISTER: Klovner i Kamp har ikke laget den rasistiske låta som er spredd i deres navn.