Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rapperen Kamelen ble pågrepet under konsert i Kristiansand

Det er et spørsmål om rettssikkerheten hans er like stor som alle andres, sier advokaten. Rapperen er nå løslatt av politiet.

ARRESTERT: Den norske rapperen fra Laksevåg utenfor Bergen, Kamelen, hadde konsert i Kristiansand i går. Denne ble avsluttet av politiet like etter midnatt på grunn av bråk. Her er Kamelen avbildet under en konsert under G-Fest 2018 i Bergen. Foto: Gonzales Photo - Jarle H. Moe / Scanpix
ARRESTERT: Den norske rapperen fra Laksevåg utenfor Bergen, Kamelen, hadde konsert i Kristiansand i går. Denne ble avsluttet av politiet like etter midnatt på grunn av bråk. Her er Kamelen avbildet under en konsert under G-Fest 2018 i Bergen. Foto: Gonzales Photo - Jarle H. Moe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld holdt Laksevåg-rapperen Kamelen en konsert i Kristiansand. Rundt midnatt avsluttet politiet konserten.

- Det ble såpass mange forhold i løpet av så kort tid at politiet på stedet besluttet seg for å avslutte konserten, sa operasjonsleder Eivind Formo ved Agder politidistrikt til Dagbladet i natt.

- Ikke vold

Grunnen var ifølge politiet å «opprettholde sikkerhet for publikum og ro og orden». Artisten Kamelen, som egentlig heter Marcus Mosele, var én av seks som ble anholdt av politiet.

- Jeg kan bekrefte at Kamelen ble pågrepet i natt under en konsert. Basert på informasjonen som jeg har fått, så skal det være basert på utsagn som han kom med under konserten, sier hans advokat, Jørgen Riple, til Dagbladet.

Etter det advokaten kjenner til, ble Kamelen arrestert «på grunn av verbale ytringer under konserten».

- Etter det jeg kjenner til, er det ikke snakk om vold, bare verbale ytringer. Ifølge den informasjonen jeg har fått, så er det han sa innenfor hva en artist kan si når han opptrer. Det framstår som lovlig, sier Riple.

NRK-profilen Leo Ajkic skal være manageren til Kamelen. Han har blant annet lagt ut et innlegg som viser til en konsert som artisten skal ha i Oslo i januar.

- Jeg er på ferie nå, og har ingen kommentarer, sier Ajkic til Dagbladet.

- Ikke glad i klienten

Advokaten ønsket ikke å si noe om hva artisten skal ha sagt fra scenen.

- Det er vel grunn til å frykte at politiet ikke akkurat er veldig glad i klienten min. Det er et spørsmål om hans rettssikkerhet er like stor som alle andre, men det får vi se etterhvert. Det er ganske utrolig at han er pågrepet og har sittet i arresten en natt på grunn av dette, sier Riple.

Fredag ble rapperen løslatt av politiet.

På Twitter skrev politiet at arrangementet ble avsluttet «fordi det var flere slagsmål, vold mot vakter, ordensforstyrrelser, bruk og besittelse av narkotika, høyt antall berusede personer, forulemping av politiet, samt forsøk på vold mot politiet».

- I forbindelse med konserten er fem person pågrepet og en person innbragt. De måtte overnatte på politihuset, og alle seks vil bli anmeldt for det de har gjort og så avhørt. De får kanskje et forelegg, sier Christian Ekra, operasjonsleder ved Politiet i Agder, til Dagbladet i morgentimene lørdag.

Operasjonslederen ønsker ikke å si noe om hvem de seks personene er.

Utskjelt og hyllet

Det er ikke første gang at rapartisten er i klammeri med politiet.

- Jeg skal aldri tilbake i fengsel. Det er målet, men man vet vel aldri, sa artist Marcus Mosele i et større intervju med Dagbladet i november i fjor.

I mars i fjor slapp Mosele ut av fengsel etter å ha sonet 20 måneder for vold. Det var i fengselet at han laget sin første musikk. I november i fjor ga han ut sitt første album.

- Med albumet vil jeg få fram ambivalensen man har til valgene man gjør. Det er alltid to sider, og noe eller noen som påvirker valgprosessen. En god og en ond side kan du vel si, og man ender ofte med det dårlige valget. Folk får uansett tolke musikken selv, sa Kamelen da.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!