DØD: Den kanadiske rapperen Jon James McMurray (34) var i Vernon i British Columbia i Canada for å spille inn en ny musikkvideo, da han mistet livet i en ulykke. Video: CNN Vis mer

Rapperen ville prøve livsfarlig stunt i musikkvideo. Det endte i tragedie

Den kanadiske rapperen Jon James McMurray (34) hadde «trent intenst» for å lykkes med et livsfarlig stunt til en ny musikkvideo. Det endte med et tragisk dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var lørdag at tragedien inntraff. Den kanadiske rapperen Jon James McMurray (34) var i Vernon i British Columbia i Canada for å spille inn en ny musikkvideo, da han mistet livet i en ulykke.

McMurray skulle gå på vingen til et Cessna-fly mens det var i lufta, men da han beveget seg for langt ut på vingen stupte flyet brått i en nedadgående spiral, opplyser rapperens manager til CNN.

- Jon holdt seg fast til vingen fram til det var for seint, og da han slapp taket hadde han ikke lengre tid til å få åpnet fallskjermen. Han traff bakken og døde momentant, sier Ryan Desrochers ved artistens management til CNN.

- Hadde trent intenst

Piloten fikk kontroll over flyet og lyktes med å lande trygt uten at noen andre ble skadd, melder den kanadiske kringkasteren CBC.

- Han døde mens han jobbet med et prosjekt han hadde holdt på med i månedsvis. Han hadde trent intenst for å gjennomføre dette stuntet, sier managementet i en uttalelse.

Kroppen ble seinere funnet på et jorde av bonden Sydney Fox.

- Jeg tok pulsen hans umiddelbart, ringte nødetatene og stoppet en bil som kom kjørende forbi. Jeg fortalte nødetatene at jeg hadde sjekket pulsen hans, og at det var snakk om en død person, sier Fox til Global News.

<strong>EKSTREMSPORT:</strong> McMurray var ifølge venner og sin manager veldig glad i ekstremsport. Han hadde gjennomført en rekke fallskjermhopp før det gikk galt i helga. Bildet er fra et tidligere hopp. Skjermdump fra video: Privat / CNN
EKSTREMSPORT: McMurray var ifølge venner og sin manager veldig glad i ekstremsport. Han hadde gjennomført en rekke fallskjermhopp før det gikk galt i helga. Bildet er fra et tidligere hopp. Skjermdump fra video: Privat / CNN Vis mer

- Et hjerte av gull

McMurray ble født i den kanadiske byen Calgary, men har de siste åra bodd i Los Angeles i USA. Ifølge CBC var han tidligere profesjonell friskee-utøver, men han la opp og satset på en musikkarriere etter en lang rekke skader - inkludert et brudd i ryggen, for over ti år siden.

Han skal ikke ha klart å legge av seg interessen for ekstremsport, som McMurrays management omtaler som en viktig del også av artistens musikkarriere.

- Hans lidenskap for å lage musikkvideoer og utføre musikk ble kombinert, og han dyttet grensene for musikk i en ny retning og i et ukjent territorium, heter det i en uttalelse.

- Han hadde virkelig et hjerte av gull, heter det videre.

- Levde ut sin ultimate drøm

Artistens nære venn Rory Bushfield hyller sin venn i flere Instagram-innlegg.

- Han var den beste og mest positive personen, som løftet humøret til folk rundt seg, og et vakkert menneske. Han sa aldri noe slemt om noen som helst. Hans pågangsmot og lidenskap for det han elsket var som ingenting du noensinne har sett, sier Bushfield ifølge CBC, og legger til:

- Han levde ut sin ultimate drøm til det fulle.

34-åringen etterlater seg en kone, begge sine foreldre og en bror.

NERVER AV STÅL: Ivan Beerkus og Angela Nikolau reiser verden rundt for å utføre ekstreme klatrestunts. Uten sikring klatrer de høye bygninger for å filme og dele med andre. Video: YouTube/Travel Ticker via Storyful Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer