Rappet fra Robbie

Hvor ble det av 8,5 millioner royalty-kroner?

(Dagbladet.no): Det britiske «TONO», The Association of United Recording Artists, etterforskes mistenkt for å ha underslått opptil 700 000 pund (omlag 8,5 millioner kroner) av artistenes royalty-utbetalinger - penger selskapet tar inn og deler ut til musikkartister som Robbie Williams.

Selskapets direktør, Peter Horrey, fikk sparken etter at det ble avdekket «vesentlige finansielle uregelmessigheter» i selskapets regnskap.

Styret gikk til høyesterett for å få frosset Horreys personlige bo, og etterforskning av dette er nå startet.

Stjernene som kan ha blitt rammet, blant annet bandene Blur, Travis, og Tom Jones, får utbetalt royalties for musikken som spilles på radio, TV, og film, noe The Association of United Recording Artists samler inn og fordeler.

Årlig dreier dette seg om omlag 2 millioner pund (24 millioner kroner). Selskapets styreleder Stephen King sier at minst 700 000 pund er underslått.

- Vi har skrevet til alle våre medlemmer og informert dem om situasjonen, og de har støttet oss. Vi har nå gått til aksjon for å finne tilbake pengene, sier King til nyhetsbyrået AP.

SMULER: Robbie Williams kan være blant de som har fått for lite penger i royalties. Men det er nok småpenger å regne for entertaineren med milliardkontrakt.
TRAVIS: Flere britiske popstjerner kan ha blitt rammet av underslagsskandalen som nå rulles opp.