KOMMANDØREN: Med sjustrengers gitar vil The Commander In Chief erobre verden. Foto: Karel Losenicky
KOMMANDØREN: Med sjustrengers gitar vil The Commander In Chief erobre verden. Foto: Karel LosenickyVis mer

Rappet navnet fra Obama

Den norske tungrockartisten Commander In Chief vil ut på de store scenene.

LONDON (Dagbladet): Sterling Winfield er på vei til England for å produsere debutalbumet til Commander In Chief.

Han er mannen som mikset hennes to første singler.

Commanders versjon av Paranoid ble nylig nominert til årets beste Metal-sang av Hollywood Music in Media Awards.  

- Definitivt noe nytt og annerledes, sier produsent Sterling Winfield, som har turnert med Pantera, Hatebreed, Korn, Black Label Society og Hellyeah.
 
Unikt - I løpet av mine mer enn tjue år i bransjen kan jeg ærlig talt ikke si at jeg har sett eller hørt noe lignende av hva The Commander byr på. Gitardrevet progressiv hard rock, sammen med en utrolig vokal, akkurat nok pop til at musikken kan være tilgjengelig for alle. Jeg ser fram til å jobbe med henne, sier Winfield.

Fikk sjustrenger På den store musikkmessa i Frankfurt hektet den japanske Ibanez-leverandøren likegodt en sjustrenger ned fra veggen og lot den norske artisten prøve.

- Jeg fikk den i gave. Han visste hvem jeg var, hadde hørt musikken min via Commanders webside. Gitaren finnes det foreløpig bare en av i verden, den er en prototype og helt fantastisk å spille på. Og dessuten er den jo ganske tøff, ikke sant?

Metal Hammer The Commander In Chief er nettopp intervjuet av Metal Hammer UK når vi møter henne på kafe ved Victoria Station. Sammen med familien har hun bosatt seg i sør-London for å satse på musikerkarrieren. Egentlig heter hun Berit Hagen (22), men det vil hun bare hete helt privat.

Takker Obama -Jeg lette lenge før jeg fant artistnavnet mitt. Det kan jeg takke president Barack Obama for, sier Berit.

-Mens jeg gikk på High School i Chicago møtte vi stadig den amerikanske presidentkandidaten. Obama holdt til i nabolaget og hadde et av kampanjekontorene sine i vårt leilighetskompleks.

I debattene ble det spurt om USA var klar for en afroamerikansk Commander In Chief. Da skjønte jeg at nettopp det var det kule artistnavnet jeg hadde jaktet på, forklarer Berit Hagen.

Queen og Pink Floyd Hun har skrevet låter helt siden tenårene.

- Jeg sparte til elektrisk gitar, som jeg kjøpte da jeg var 15.

Den musikalske inspirasjonen endret seg fra Queen, Pink Floyd og Ramones til Metallica, særlig ble jeg inspirert av de tekniske ferdighetene til Heavy Metal-gitaristene, forteller Berit Hagen.

Hver dag 22-åringen legger ned like mye trening som en toppidrettsstjerne.

- Ja, det koster å bli god. Derfor står jeg tidlig opp hver eneste dag for å øve. Spiller gitar så mye fingrene mine orker, effektivt mellom seks og åtte timer, sju dager i uka.

Jeg må passe på å ta pauser og å tøye ut, fordi det er veldig krevende å spille sjustrengs.

Operamamma Hun øver vokal med moren Elisabeth Hagen, som er utdannet operasanger i Italia. Berit er opptatt av samfunnet brundt seg når hun lager sanger.

- Tekstene mine er politiske og kan for eksempel handle om skolemassakrene eller overvåkingssamfunnet. For meg er det viktig at låtene har et budskap, sier Berit.