Rappkjefta småtøser

BERGEN (Dagbladet): Tre rappkjeftede bergenske småtøser overtar fredagsunderholdningen på NRK. Fra i morgen og seks fredager framover dukker de opp i tv-ruta di med elleville sketsjer, parodier, drosjehumor og kjente gjester.

Dette sier de om hverandre

- Vi føler ingen trang til å sjokkere tv-seerne. Hele familien kan trygt benke seg foran tv-ruta, sier Marit Voldsæter. - Vi håper folk vil humre gjenkjennende til sketsjene våre. Vi parodierer - ikke kjendiser, men mannen i gata. I Bergen og Oslo har trioen Marit Voldsæter, Kjersti Berge og Elisabeth Moberg høstet stor suksess med revyen «Kvinner på randen av en oppskrytt aften». - Og nå ser dere fram til å bli tv-kjendiser? - Så lenge folk ikke begynner å kaste ting etter oss, skal det gå greit å takle kjendislivet, flirer de.

Eggum synger

Jentene tar oss hver fredag med på lunsjrommet til tre drosjesjåfører som mener mangt om mye, og som ikke er vant til å bli motsagt. Dessuten skal vi få vite hvordan familien Trengereid har det i heimen, med en fin frue som skal lære sin overvektige, tannregulerende datter dannelse. Foruten egne gjøglerier, har de hentet inn et vidt spekter av gjester: brødrene Hans-Wilhelm og Dag Steinfeld, Else Michelet, Sissel Benneche Osvold, Nils Ole Oftebro, Arne Hjeltnes, Eyvind Solås og Mari Bjørgan. - Dette er mennesker vi er nysgjerrige på, og som vi vil la tv-seerne bli bedre kjent med. Den musikalske gjestelisten bærer preg av at programmene er innspilt i Bergen: Jan Eggum, Tor Endresen, Salhusvinskvetten og Kim Fairchild. I tillegg dukker Halvdan Sivertsen, Wenche Myhre, Bjørn Eidsvåg og Ole Paus opp. Med unntak av sistnevnte skal alle disse synge musikaler. # Navn: Marit Voldsæter Alder: 31 Sivilstand: Gift, ett barn Bosted: Bergen Bakgrunn: Hovedvekt på teater, men også revy, sang og dans Elisabeth og Kjersti om Marit: - Marit er Norges morsomste kvinne, kjapp i replikken. Hun har et godt øye for situasjonskomikk. Godt øre - vi vil si usannsynlig musikalsk. Hun har et svært talende ansikt, og klarer ikke å skjule sinne eller misnøye. Marit griper kjapt tak i uoverensstemmelser og rydder opp.- Hva med mindre flatterende sider?- Når hun får et papir i hendene, mister hun det alltid. Dessuten er hun veldig sta og kan bli bråsint. Men det går i det minste fort over. Navn: Kjersti Berge Alder: 37 Sivilstand: Gift, to barn Bosted: Bergen Bakgrunn: Utdannet i klassisk sang, revy og dans Marit og Elisabeth om Kjersti: - Kjersti er kroppen vår! Hun har mye villskap i seg som må ut. Derfor slår hun gjerne hjul på gulvet under prøvene. Hun har den egenskap at hun overbeviser både som turner på sju år og som nyfødt barn. Bruker sin operabakgrunn til å tøyse, men besitter en fantastisk operalyd.- Og hva er mindre bra?- Hun kan være veldig uoppmersom i visse situasjoner. Dessuten er hun todelt - får ofte anfall og «tussebyger». Navn: Elisabeth Moberg Alder: 34 Sivilstand: Samboer Bosted: Oslo Bakgrunn: Hovedvekt på sang, men også revy, teater og dans. Kjersti og Marit om Elisabeth: - Et gudbenådet sangtalent. Klovn, og stor komedienne. En diplomat av rang og synes synd på alle som lider urett. Snill og forståelsesfull. Diffus og sjarmerende forvirret, men den suverene sjef i studio. Her bruker hun utmattelsestaktikk for å få viljen sin. Har utrolig flotte bein!- Og hva er verre?- Elisabeth liker sære leppestifter - gjerne blå og svarte og flere lag. Dessuten er hun slik hun ser ut på håret... Likner ikke på noen annen vi kjenner.