Rapport fra hverdagslivet

Et godt bidrag til innsikt og forståelse av Midtøsten- konflikten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Nyhetsreportasjer, analyser og kommentarer fra Midtøsten dreier seg stort sett om krig, vold, død og håpløshet. Derfor er det bra når journalister og forfattere av og til går bak elendighetsfasaden og møter vanlige mennesker som tross alt har sine vanlige liv og daglige gjøremål.

De fleste utenlandsbaserte NRK-reportere med respekt for seg selv skriver bok, og Sidsel Wold er ikke noe unntak. Hun har ikke vært fast korrespondent, men har vikariert, vært på reportasjereiser og oppholdt seg i Israel/Palestina i flere perioder.

Hun snakker hebraisk, hun har lært seg arabisk, hun har sett konflikten mellom israelere og palestinere på nært hold. Og ikke minst har hun møtt utallige mennesker på begge sider av konflikten - med svært så forskjellige meninger.

Venner

Det er disse menneskene vi stifter bekjentskap med i boka «Checkpoint», først og fremst hennes jødiske og palestinske venner Judith, Iman og Shireen. Judith er en jødisk kvinne som er liberal og okkupasjonskritisk. Iman er en hebraisk-talende israelsk palestiner som opplever problemer i det israelske samfunnet, ikke minst når hun skal ha seg jobb.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer