Rapport fra jihadismens «høyborg»

Norsk forsker fikk fotfeste i palestinernes største flyktningleir.

IS-FLAGGET VAIER: Dette bildet ble tatt i flyktningleiren Ein el-Hilweh i januar 2016. Foto: Ali Hashisho/Reuters/NTB Scanpix
IS-FLAGGET VAIER: Dette bildet ble tatt i flyktningleiren Ein el-Hilweh i januar 2016. Foto: Ali Hashisho/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Islamist-lederen Usama al-Shihabi er en av Libanons mest ettersøkte terrorister og står på USAs terrorliste. I den palestinske flyktningleiren Ein el-Hilweh i Sør-Libanon kan ingen ta ham, for dette er et fristed for mange lovløse. I høst disputerte Erling Lorentsen Sogge med doktorgradsavhandlingen «No one can rule us» ved Universitetet i Oslo. Dette er et stykke arbeid som vekker oppsikt langt utenfor de akademiske kretsene i Norge. For Sogge er en av få internasjonale forskere som har fått adgang til de innerste kretser av ledere i den største og viktigste palestinske flyktningleiren i Libanon, rett i utkanten av den historiske byen Saida.

SOMMERTILBUD AKKURAT NÅ: Kjøp Dagbladet Pluss i 1 måned for 39,-, og få Strim Mest + Sport med på kjøpet

Dagbladet Pluss gir deg muligheten til å dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer.

Med gratis tilgang på Strim Mest + Sport har du enda mer kvalitetsinnhold å nyte i sommer!

Du mottar lenke på epost for å aktivere Strim etter å ha kjøpt Dagbladet Pluss-abonnement.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)
Få med Strim gratis*

39,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)
*Strim Mest + Sport har en ordinærpris på 499,- pr. mnd., ogfornyes automatisk ved utløpet av gratisperioden. Abonnementet kan siesopp når som helst. Kampanjen varer til og med 31. juli og tilbudetgjelder kun for nye kunder av Strim.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer