Rapport fra månens bakside

For 30 år siden slo Pink Floyd igjennom for alvor med albumet «Dark Side of the Moon». Nå kommer jubileumsutgaven, med en ny og enestående klarhet i lydkvaliteten. Er du en av de 30 millioner som hittil har kjøpt plata?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANGE VIL VEL PÅSTÅ at lydkvaliteten er bra nok som den er, enten de har en velbrukt vinylutgave, en cd-versjon eller kanskje til og med en lydkassett. Mange vil si at det er musikken som teller, og at den er uovertruffen. At «Dark Side of the Moon» med Pink Floyd nærmest er et orkesterverk av klassisk kaliber; en innspilling verden ikke har sett maken til verken før eller seinere.

Gjennomsnittlig en million mennesker i året har kjøpt «Dark Side of the Moon» i en eller annen form siden albumet ble utgitt 24. mars 1973.

Plata klatret til første plass på hitlistene både i USA og England. I USA lå den inne på Top 200-lista i til sammen 724 uker. Den røk ikke ut før våren 1988, 15 år etter at den gjorde sin entre. I Norge har plateselskapet EMI beregnet at det inntil nå er solgt mellom 250000 og 300000 utgaver av plata på vinyl og cd.

HVA ER DET MED DETTE albumet? Da det ble utgitt, var «Dark Side of the Moon» det foreløpige høydepunktet i karrieren til Pink Floyd, disse britiske nyskaperne, som allerede i 1966 markerte seg som utpregete representanter for den psykedeliske retningen i rocken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer