Rapport slår tilbake mot NRK-kritikerne

Hevder statskanalen ikke ødelegger mediemangfoldet.

FORNØYD NRK-SJEF: Thor Gjermund Eriksen mener den nye rapporten bekrefter det han og NRK lenge har ment - at statskanalen bidrar til å styrke mediemangfoldet i Norge, ikke svekke det.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FORNØYD NRK-SJEF: Thor Gjermund Eriksen mener den nye rapporten bekrefter det han og NRK lenge har ment - at statskanalen bidrar til å styrke mediemangfoldet i Norge, ikke svekke det. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En rapport av Samfunns- og næringsforskning slår fast at NRKs nettsatsing ikke er en trussel for andre nettmedier. Det er stikk i strid med en tidligere rapport fra Mediebedriftenes landsforening (MBL), hvor en rekke bekymringsmeldinger fra det private medielandskapet ble lagt fram.

Spørsmålet den nyeste rapporten adresserer er om NRK.no gjør det vanskeligere for andre medier å tjene penger på nett, og om lisensfinansierte NRK dermed er med på å svekke mediebildet i Norge.

Rapportens konklusjon er nei. 

P4-sjef Trygve Rønningen vil ikke være med på at dette er et slag i trynet på de kommersielle kreftene som ønsker å begrense NRKs størrelse. 

- Jeg leser ikke rapporten slik. Den reflekterer over NRKS videre utvikling og om hvorvidt det er et problem om NRK fortsetter utviklingen sin. Såvidt jeg vet så er det ingen kommersielle aktører som mener NRK skal være vesentlig svekket fra idag - det er veien fra der vi står nå, med dagens NRK, som er det avgjørende for medielandskapet i Norge, sier den tidligere tv-programlederen. 

Sterkt, ikke enerådig Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum har ikke lest mer enn konklusjonen i rapporten, men sier til Dagbladet at politikerne fremdeles må passe på NRKs videre vekst. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.