Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rappstjerne til Norge

Rappstjerna Snoop Dogg kommer til Trondheim 31. oktober for å opptre under studentfestivalen UKA-03.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har vært en lang prosess å få Snoop Dogg til landet. Dette blir større enn David Bowie på Quart. Men det har kostet skjorta, sier Kristian Wright, leder av studentfestivalen UKA-03.

Festivalen flyr Snoop Dogg, som regnes som en av verdens største gangstarappere, eksklusivt fra Los Angeles. Foreløpig ser det ut til at konserten i Trondheim blir den eneste i Europa denne gangen.

31. oktober vil han opptre i et utendørstelt som kan romme 5000 publikummere.

- Vi som jobber med festivalen, har en voldsom gøtsementalitet. Derfor fikk vi til dette. Vi forventer innrykk av rappfans fra det ganske land og Sverige, sier Wright.

Ny singel

Forrige gang Snoop Dogg var i Norge, var i 1998. Da opptrådte han på Rockefeller i Oslo.

Siden Dr. Dre introduserte ham i 1993, har Snoop Dogg vært et av de viktigste navnene innen den amerikanske rappen. Debutalbumet «Doggystyle» var det første gangstarappalbumet som gikk til topps på salgslistene i USA. For tida roterer singelen «Beautiful» hyppig på MTV.

Billetter fra i dag

Dagbladets anmelder mente at Snoop Dogg med fjorårets «Paid Tha Cost To Be Da Boss» skjerpet seg betraktelig på et album som nesten liknet et slags comeback: «Snoops gangsterboogie er så gjennomført at det er umulig å ikke la seg imponere,» skrev vår anmelder.

I høst skal Snoop Dogg spille inn plate med rappstjernene Nate Dogg og Warren G, som sammen med Sissel Kyrkjebø hadde suksess på de europeiske listene med singelen «Prince Igor».

Billettene til konserten legges ut i dag.

EKSKLUSIVT: Snoop Dogg kommer til Trondheim. Det blir trolig den eneste konserten i Europa denne gangen.