Rare reiser og sære severdigheter

Verdens mest eksentriske reisehåndbøker sender deg til sykehus i Hanoi og vannslangefabrikker i Ohio.

FOR DEN NYTENKENDE TURIST: Det finnes en reisehåndbok for alle. Også for medisinske turister og de som nærer en spesiell interesse for ihjelkjørte dyr.
FOR DEN NYTENKENDE TURIST: Det finnes en reisehåndbok for alle. Også for medisinske turister og de som nærer en spesiell interesse for ihjelkjørte dyr. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Sommeren er høysesong for reisehåndbøker. En av verdens største online markedsplasser for brukte bøker kåret i den forbindelse de ti særeste guidebøkene.

Topp 10-listen over aparte reisehåndbøker utarbeidet av den store internasjonale nettbokhandelen AbeBooks utpekte tittelen «Travel by Cargo Ship» som den aller mest eksentriske.

Guideboka ble i mange år jevnlig oppdatert, men er i dag dessverre gått ut av produksjon. Boka beskriver over 120 reiseruter med alle typer fraktfartøy til 300 destinasjoner rundt om i verden, og inkluderer også de ulike skipenes fasiliteter om bord, fra svømmebasseng til bordtennis.

De fleste av de nominerte er guidebøker til sære former for nisjeturisme. På andreplass finner vi «Other People's Business: A Guidebook to 87 Company and Industrial Tours in and Near Ohio», som tar for seg reisetips til stålfabrikker i Cleveland og gruverelaterte virksomheter i det amerikanske rustbeltets hjerte. Hvorfor ikke planlegge neste ferie rundt et besøk hos vannslangefabrikken Continental Hose, eller hos Encor-Arundale, Amerikas fremste lofilterprodusent?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.