Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rare svensker

Svenske rockehelter på norske landeveier. Snart kommer The Hives til en konsertscene nær deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske rockegruppa The Hives har turnert så mye de siste to årene at det nesten har vært umulig å ikke legge merke til dem.

Scene-energi

For eksempel spilte de på Øyafestivalen i fjor, hvor Dagbladets anmelder var mer enn begeistret:

«Det var som å se en ung og kåt Mick Jagger backet av The Stooges, attpåtil iført skjorte, eller landsmennene Bob Hund som et reinspikka MC5-coverband.»

Gutta i The Hives er ikke som andre punkrockere. Vokalist Pelle Almquist og resten av gutta er kledt i prikk like dresser, eller annet pentøy. På scenen serverer de et «eksplosivt rock\'n\'roll-øs, gutteaktig sjarm og hemningsløst publikumsfrieri», ifølge anmelderen.

Selv kaller de det punkrock med KABOOM!

Unge punks

Guttegjengen som Alexander Schau (Karate, NRK Petre) beskrev som «Verdens beste band» under Quartfestivalen i fjor, ble dannet i 1993. Som attenåringer turnerte de europas punkscener og havnet i slagsmål fordi folk ble provoserte.

De ville tenåringene signerte for plateselskapet Burning Heart Records, og innen 1995 gikk ryktet om en gruppe med rare hårsveiser som spiller raske og korte konserter.

To år etter kommer debut-albumet. «Barely Legal» sender bandet ut på turné og de høster lovord for sin energiske musikk. I noen år etter den suksessen hørte man lite fra The Hives, før andrealbumet «Veni Vidi Vicious» (2000) skapte nye rystninger i røttene av rockemiljøet. Siden har det spredt seg oppover i greinene blant den større rockefansen.

Plata resulterte i to år med turnering for de fem svenskene. I høst gikk de i studio for å spille inn ny plate, men før det hadde gjengen spilt 250 konserter på ett år. Men det virker ikke som om gruppa er lei, nå reiser de Norge rundt for å spille.

Og turnelista er som følger:

Mandag 21. jan Tromsø

Tirsdag 22. jan Tromsø

Onsdag 23. jan Trondheim

Torsdag 24. jan Sogndal

Fredag 25. jan Bergen

Lørdag 26. jan Stavanger

Søndag 27. jan Oslo

Les mer på hjemmesidene til The Hives.

Hele Norges coronakart