Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Rart å spille uten Knut

Jo Nesbø spilte sin første offisielle Di Derre-konsert uten broren.

(Dagbladet): - Det er litt nervøst, å først spille her og Sentrum scene senere i kveld, som blir selve ilddåpen for nye Di Derre, sier Jo Nesbø (53) til Dagbladet, kort tid før han går på scenen på Egertorget lørdag.

Det var mange «første» å forholde seg til for Di Derre i går, da de spilte til inntekt for Frelsesarmeen: Første konsert siden sommeren 2012. Første konsert med bandets nye gitarist, Unni Wilhelmsen. Og første konsert uten bandets tidligere gitarist, Jo Nesbøs lillebror Knut Nesbø.

- Rart NRK-reporteren og Di Derre-gitaristen gikk bort i februar i år, 51 år gammel, etter lengre tids kreftsykdom. 

- Det blir rart. Hvordan det blir, må vi finne ut i dag og i kveld, Knut har vært med å spille for Frelsesarmeen tidligere og på Sentrum Scene. Det blir rart å snu seg til venstre, og se at det ikke er broren min som står der, sier Jo Nesbø.

I september ble det kjent at Unni Wilhelmsen hadde fått yngstebror Nesbøs plass på laget. Hun understreker at hun på ingen måte fungerer som en erstatning for gitaristen.

- Det er det ingen som kan erstatte Knut. Jeg kjente ham, og det gjør saken bedre, at jeg visste hvordan han var. Jeg kan bare gjøre det jeg kan, og det har jeg sørget for at gutta veit. Så får de være så optimistiske som de bare kan, sier Wilhelmsen til Dagbladet.

- Skrekkblanda fryd Dersom det finnes Di Derre-tilhengere som ikke fikk med seg popgruppa opptre i hovedstaden i går, vil anledningen by seg igjen. Flere ganger.

- Vi skal på en ordentlig sommerturné, med 15-20 jobber. Det er mange år siden vi la ut på en sånn type turné, så det er med litt skrekkblanda fryd at vi begir oss ut på den norske landeveien igjen, sier Nesbø.

SAVNET: Knut Nesbø døde i februar, 51 år gammel. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SAVNET: Knut Nesbø døde i februar, 51 år gammel. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

- Du gleder deg litt òg..?

- Selvfølgelig, jeg gleder meg som en unge. Men jeg husker også at det var en grunn til at jeg stoppa å gjøre det, det er ganske slitsomt, sier Nesbø.

- Blitt luksusband For å unngå at turnélivet skal tære for mye på bandmedlemmene, har de tatt sine forholdsregler.

GJENOPPSTÅR: De som ikke fikk med seg konserten i Oslo i går, kan få med seg Di Derre på sommerturné.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
GJENOPPSTÅR: De som ikke fikk med seg konserten i Oslo i går, kan få med seg Di Derre på sommerturné. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Vi er late, ambisjonene er å være mest mulig kortreiste til sommeren, og det er jobber vi har sagt nei til fordi det er for langt å kjøre. Vi har blitt mer luksusband, som liker å jobbe hvor det er et fly til en by og en kort biltur derfra, sier Nesbø.

- Da gir det kanskje også rom for skriving?

- UERSTATTELIG: Unni Wilhelmsen har tatt over for avdøde Knut Nesbø i Di Derre. - Det er ingen som kan erstatte Knut, sier hun til Dagbladet. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- UERSTATTELIG: Unni Wilhelmsen har tatt over for avdøde Knut Nesbø i Di Derre. - Det er ingen som kan erstatte Knut, sier hun til Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Ja, jeg kommer sikkert til å ta med laptopen rundt omkring. Jeg liker å skrive på flyplasser, på fly og på tog, så det skal nok gå, det òg.