- Rart at styret fortsatt sitter

Både styreformannen og medlemmer av styret ved Den National Scene i Bergen gikk av i protest da Lars Arrhed fikk sjefsjobben framfor Svein Sturla Hungnes. Etter ynkelige to måneder måtte Arrhed gå.

Svein Sturla Hungnes (52)

Etter ynkelige to måneder måtte Arrhed gå.

-Et utrolig nederlag for styret. Det undrer meg at de fortsatt sitter, sier Svein Sturla Hungnes.

Hungnes ble holdt på gress i Bergen mens styret vinglet fram og tilbake i sitt forsøk på å få teatersjefkabalen til å gå opp. 4. mai i fjor var han ønsket av flertallet. 5. mai kom beskjeden om at styret gikk inn for Lars Arrhed som ny sjef.

-Jeg følte det som om jeg hadde fått null poeng i Grand Prix, sier Hungnes.

-Alle syntes synd på meg og skulle trøste. Og jeg som ikke hadde søkt jobben en gang!

Enormt ansvar

Hungnes understreker at dramaet ved DNS er noe han ikke liker å snakke om.

-Jeg godtar selvsagt de bestemmelsene styret kommer fram til. Men når de tydeligvis tok så totalt feil med hensyn til Arrhed er det utrolig at de fortsatt sitter der.

Hanne Sophie Greve fungerte som styreformann etter at Oddmund Søilen trakk seg, og fikk trumfet gjennom Arrheds tiltredelse. Den samme Greve er omstridt leder av Bondeviks verdikommisjon.

-Styret ved DNS gikk så på trynet i denne saken at det grenser til det uansvarlige, sier Hungnes.

Etter at han la skuespillerkarrieren på hylla for snart tjue år siden er han blitt en av landets mest ettertraktede instruktører.

-Jobben som teatersjef er ikke noe du går til med glede. Det er en veldig viktig jobb, med et enormt ansvar, mener Hungnes.

Stor utfordring

For tida er Hungnes midt opp i prøvene på «Timen da vi var ukjente for hverandre» på Torshovteatret, som er avslutningsforestillinga til Torshov-gruppa de siste to åra; Bjarte Hjelmeland, Laila Goody og Christian Skolmen.m Stykket er skrevet av den østerrikske samtidsdramatikeren Peter Handke, og inneholder ikke én eneste replikk.

-En stor utfordring. Dette er ikke teater, ikke dans, ikke pantomime, men helt uangripelig, sier Hungnes begeistret.

Skuespillere og statister fra tolv nasjoner er med, blant annet Pakistan, Burkina Faso og Nicaragua.

-Kommunikasjonen foregår på en blanding av engelsk, fransk og tegnspråk, forteller Hungnes. Han ser ut som inkarnasjonen av ro der han tålmodig instruerer sine skuespillere.

-Det er bare utenpå at jeg er så rolig. Egentlig er jeg tålmodig, snill, streng og urettferdig, ler han.

Og så ble han ikke teatersjef?

ETTERTRAKTET: Svein Sturla Hungnes er en populær instruktør, men ble ikke funnet verdig til teatersjefstolen ved DNS. -Oppførselen til styret ved DNS grenser til det uansvarlige, sier Hungnes.