Ras av bokpremier

Juryen er overveldet over kvaliteten på bidragene som har kommet inn til urettferdighetskonkurransen. Den velger derfor å premiere hele 16 bidrag med bøker. Her kan du lese hvorfor vi har valgt disse bidragene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Når de gamle skal dø» av France Amore. Kategori: Dikt

France Amore har satt sammen to setninger med ordrim. Bildet av en gammel rein som trekker seg ut av flokken, og de gamles uverdige situasjon i Norge fungerer godt. På samme måte som de gamle sett utenfra kan regnes som «flokkdyr» handler det også her om enkeltskjebner når man skiller ut den ene.

Les diktet

«Det som er ditt» av Guro Andreassen. Kategori: Dikt.

Dette diktet har en fin rytme og et driv i seg. «Blå munn» fungerer som en metafor for døden. Hatet som beskrives i diktet rykker nærmere ved at det mot slutten referes direkte til leseren «Er det som er ditt». Diktet stiller også et viktig spørsmål «Er mennesket fritt?» Diktet vil også bli publisert i boka «Materialisme - lesestykker for framtida», som deles ut til alle videregående skoler i desember 2002.

Les diktet

«Vestens fanger» av Anne K. Harkestad. Kategori: Dikt

Et drømmeaktig dikt som åpner for flere tolkninger. Det er imponerende når man klarer å snakke med et abstrakt språk, men likevel indirekte setter ord på urettferdigheten i verden. «Skråg av menneskeliv/svever i denne luften» - her er det som om all verdens elendighet er inne i hodet på oss mentalt. Særlig siste linje setter et sterkt og fint punktum. Diktet vil også bli publisert i boka «Materialisme - lesestykker for framtida», som deles ut til alle videregående skoler i desember 2002.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer