Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rasehets etter «Star Wars»-trailer

Skuespiller slår tilbake mot fansen.

(Dagbladet): Fredag slapp Lucasfilm og Disney endelig en smakebit på hva den kommende Star Wars-filmen har å by på.

Traileren til filmen, som har tittelen «The Force Awakens», er bare snaue 90 sekunder lang, men ble tatt imot med jubel fra både fansen og filmkritikere som et veldig lovende utgangspunkt for den sjuende filmen i stjernekrigserien.

Allerede første scene i traileren setter nervene i høygir, når en såkalt stormtrooper med dødsfrykt i øya spretter opp i bildet midt i en ørken på planeten Tatooine, før han legger på sprang ut av skjermen.

Nettopp denne første scenen i traileren skapte het debatt i etterkant.

#blackstormtrooper Stormtrooperen spilles av sorte John Boyega, som gjør ham til den første mørkhudete personen i rollen som soldat for Imperiet i «Star Wars». I de seks første filmene i serien var det kun hvite personer som ble castet til rollene som Imperiets stolte soldater, kalt stormtroopers.

Valget at Boyega falt ikke i god jord for alle «Star Wars»-fans. På sosiale medier var det mange som mente at det å plutselig introdusere en sort stormtrooper i den sjuende filmen i serien skaper en logisk brist.

Årsaken til at stormtroopere ikke kan være sorte, ifølge noen fans, er at soldatene er ment til å være kloner av Jango Fett, en karakter i «Star Wars»-universet. Og Jango Fett er ikke sort.

REAGERER: John Boyegas rollefigur i den nye Star Wars-filmen har fått en del fans til å reagere. Bilde: Lucasfilm
REAGERER: John Boyegas rollefigur i den nye Star Wars-filmen har fått en del fans til å reagere. Bilde: Lucasfilm Vis mer

Så debattert ble temaet at enmneknaggen #blackstormtrooper lå høyt oppe på trendinglista på Twitter i helga.

- Bli vant til det Skuespiller Boyega har selvsagt fått med seg oppstusset rundt hudfargen hans, og tar nå bladet fra munnen.

I en post på Instagram takker han for støtten og uttrykker entusiasme over å få spille en rolle i selveste «Star Wars».

Og så til slutt, et diskret spark mot den delen av fansen som reagerer på hudfargen, melder avisa Metro:

«To whom it may concern... Get used to it :)» avslutter han Instagram-meldingen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling