Rasende «Anno»-deltaker: - Er det meg du vil ta bilde av, Hege Storhaug?

Christian Olowo mener HRS' fotoprosjekt er hårreisende.

- HÅRREISENDE: Christian Olowo fra Bergen er ateist, har norsk mor og nigeriansk far, og reagerer sterkt på fotoprosjektet som til Human Rights Service (HRS). Foto: NRK
- HÅRREISENDE: Christian Olowo fra Bergen er ateist, har norsk mor og nigeriansk far, og reagerer sterkt på fotoprosjektet som til Human Rights Service (HRS). Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - En av grunnene til at jeg var med i «Anno», var at jeg ville vise Norge at det finnes nordmenn med annen hudfarge enn hvit. Hege Storhaug har ikke ordrett sagt at fargede mennesker skal avbildes, men hvordan finner du en muslim i Norge, spør prosjektutvikler Christian Olowo (37).

Olowo er ateist, har norsk mor og nigeriansk far, og reagerer sterkt på fotoprosjektet som organisasjonen Human Rights Service (HRS) satte i gang søndag.

- Hårreisende

- Skal du ta bilde av en muslim er det ikke så mye annet å gå etter enn hudfarge, fortsetter bergenseren og deltakeren i årets utgave av det populære NRK-programmet «Anno».

HRS, med forfatteren og journalisten Hege Storhaug i spissen, vil at rights.no-leserne sender inn bidrag som dokumenterer islams kulturelle utvikling og tilstedeværelse i Norge.

HRS ber altså ikke direkte om bilder av muslimer, men Storhaug publiserte imidlertid et bilde av kvinner i religiøse plagg som et godt eksempel på bilder de ønsker å få tilsendt av leserne for publisering.

Kjenner du til kvinnene som er avbildet på Tøyen? Da ønsker Dagbladet å komme i kontakt med deg. Send en e-post til kli@dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer