Rasende Elvis-fans

En mastertape fra 1954 skal deles opp og selges på Internett. Det blir ikke godt mottatt.

(Dagbladet.no): En forretningsidé går ut på at en mastertape, innspilt av Elvis i 1954, skal selges stykkevis på nettet. Det gjør Elvis-tilhengere forbanna.

Tapen inneholder blant annet «That's All Right» i tillegg til ni andre sanger og samtaler mellom Elvis, produsenten hans og gitarist Scotty Moore. Sangene ble spilt inn av Elvis og bandet hans i de såkalte «Sun Sessions».

Og i stedet for å selge alle sporene samlet, har selskapet The Master Tape Collection altså bestemt seg for å dele opp tapen og selge dem stykkevis.

Vandalisme

Dave Marsh er musikk-kritiker og forfatter av boka «Elvis». Han kaller oppdelingen av mastertapen skandaløs.

- Hvis de kuttet opp noe som ga seg ut for å være orginalen av Uavhengighetserklæringen, eller boka Moby Dick, ville vi aldri spurt oss hva som var så farlig med det, sa Marsh til New York Times.

- De ødelegger noe som i fremtiden kan få stor verdi, fortsatte han.

Kurator Jim Henke i Rock and Roll Hall of Fame fortalte også hva han mener om forretningsideen:

- Hvis dette er en original mastertape, er det en katastrofe. Å ødelegge en slik viktig historisk kulturgjenstand er det samme som å ødelegge en del av den amerikanske kulturen, sa han.

Presidenten i Master Tape Collection, Michael Esposito, hevder ifølge Ananova at tapen er vannskadet, og at den ikke er i stand til å bli spilt igjen. Selv skal han bare ha spilt den en gang mens han lagde en digital kopi.

<B>HELLIGBRØDE:</B> Elvis-fans er ikke imponert over planene om å selge en mastertape stykkevis.