Rasende festlig

Petter Solberg får salget av rallyspill til å ta helt av. Her er de beste spillene!

Motorsport i Norge er ikke hva det en gang var. Trauste nordmenn har aldri kunnet sole i seg glansen fra glamorøse formel 1-helter, så vi tok til takke med Martin Schanches oppvisninger på Lyngåsbanen.

Det var naturligvis moro nok, det, men Martin Schanche er ikke mindre beskjeden enn at han stiger ned fra tronen og til Nettavisen utroper Solbergs prestasjon til det største som har skjedd i norsk motorsports historie.

Økte inntekter for alle

Helgas VM-seier betyr ikke bare enda mer penger på en allerede velfylt konto for Petter Solberg. Den betyr også mer penger til bilspillprodusentene.

Solbergs lange vei mot målet har nemlig gitt større interesse for rallyspill, noe spillansvarlig Magnus Tellefsen hos Akers Mic i Oslo kan bekrefte:

- Alle går og venter på WRC 3 og vi har måttet sette opp skilt med utgivelsesdato (19. november, journ.anm.) på grunn av den store etterspørselen. Det har dessuten blitt solgt en del av Colin McRae 4 under VM og etterspørselen etter bilspill har økt betraktelig under rally-VM, forteller Tellefsen til Dagbladet.no.

Vi viser vei

For å hindre at du kjører deg vill i rallyspilljungelen gir vi deg oversikten over spillene vi liker best - og spillene vi ikke liker fullt så godt. Så vet du hva du skal bruke pengene på.

(klikk på linken for å lese hele anmeldelsen)

 • WRC 2 Extreme

  «Det er flott, det er engasjerende, og det er ikke minst fordømt moro. Løp og kjøp.»
  (PS2)
 • Colin McRae 4

  «Colin McRae 4 er ikke lenger et spill forbeholdt de som trives med tunga i munnviken, her er det åpnet for at nybegynnere kan føle seg tøffe på banen etter kort tids spill.»
  (PS2, Xbox)
 • Colin McRae 3

  «Realisme er vel og bra det, men går ikke det å spille ut på å ha det gøy?
  (Xbox, PS2, PC og GameCube)
 • V-Rally 3

  «Jeg redd for at forventningene ikke helt ble innfridd- men det er ikke verre enn at du brått tar deg selv i å sitte klokka tre om natta, innbitt på å vinne etter Gud-vet-hvor-mange forsøk.»
  (PS2, GameCube)
 • World Rally Championship (WRC)

  «Kontrollene gjør World Rally Championship til et meget vanskelig spill.»
  (PS2)Flere spillanmeldelser av alle slag her!
STOR ETTERSPØRSEL: Bilspil er alltid populære, og interessen for kommende WRC 3 tyder på at akkurat den trenden blir stående.