Rasende foreldre gikk i protesttog mot Alex Rosén

Forteller om fortiden som sjokkrocker.

Ukas intervjuobjekt for Espen Thoresen og Kristopher Schau i podcasten «Alt du sier er feil, Espen» er programleder, komiker og musiker Alex Rosén, og i praten kan du høre Rosén fortelle om gjennombruddet på 90-tallet.

Rosén ble først kjent og omdiskutert som vokalist i rockegruppa Go-Go Gorilla, som blant annet toppet Topp 20-lista og solgte singelen «Mother Porno» til dobbelt platina med 20 000 eksemplarer i 1992. På omslaget til albumet «Stuck» figurerer Alex Rosén som en korsfestet Jesus.

Oppmerksomheten rundt bandet fikk god hjelp av at Rosén på samme tid ble kjent for tv-seerne som en ofte provoserende stuntreporter på NRK.

«Hjem med søpla» Go-Go Gorilla var populære, men skapte også reaksjoner når de kom til mindre steder på turné:

- Foreldre på den tiden laget organisasjoner for å holde meg i Oslo, at jeg var «Oslo-søppel». Det var en stor demonstrasjon i Selbu, der sto foreldre med skilt mot meg: «Kom deg hjem», «Hjem med søpla», forteller Rosén i podcast-intervjuet.

Han forklarer reaksjonene med Go-Go Gorillas framferd på scenen og på turné generelt.

OPPSTYR: Go-Go Gorilla ble bredt dekket i norske medier tidlig på 90-tallet. Her fra singelslipp på klubben RockAll i Oslo. Foto: NTB Scanpix
OPPSTYR: Go-Go Gorilla ble bredt dekket i norske medier tidlig på 90-tallet. Her fra singelslipp på klubben RockAll i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg syntes det var helt fantastisk, men vi var vel provoserende, da. Det var mye fyll og fanteri.

Overfor Dagbladet utdyper Rosén om viraken rundt bandet som spilte sammen fra 1990 til 1993.

- Mange av reaksjonene kom nok på grunn av min framtoning på «U» på NRK, der jeg var en bajas av en stuntreporter som kanskje ikke framsto som noe godt forbilde for ungdom. Jeg ville gjøre tv-verden litt mer rocka og teste hvor langt vi kunne tøye strikken. Foreldrene syntes nok det virket farligere enn ungdommen selv gjorde, men for meg var det jo fantastisk at rocken fremdeles kunne provosere, sier Rosén.

Sprengte ut basseng Podcast-intervjuet er tatt opp hjemme hos Rosén på Jar i Bærum, og foregår blant annet i bassenget han har anlagt i kjelleren sin.

- Jeg sprengte innendørs ni ganger, forteller Rosén om utbyggingsprosjektet i kjelleren til huset han har bodd i siden 2011.

For tiden spiller Alex Rosén for øvrig med bandet «Alex and the Young Dudes».

OMSTRIDT: Alex Rosén gjorde sin entré i offentligheten som omdiskutert rockevokalist og stuntreporter. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
OMSTRIDT: Alex Rosén gjorde sin entré i offentligheten som omdiskutert rockevokalist og stuntreporter. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Hør hele ukas podcast i toppen av denne artikkelen!

Her kan du høre tidligere utgaver: om Marte Stokstad, om Christer Falch, om Linn Skåber, om Egil Hegerberg, om Jan Sælid, om Øyafestivalen, om Johan Golden, om Mia Hundvin og om Unni Askeland.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram