Rasende harselas

Betimelig raseri og politisk vekkelse i realityharselas for unge voksne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Vi er i krig. Og vi er på feil side. Vi er i fienden. Vi er i krig mot jordas fattige. Vi er i krig mot Moder Jord. Nået kriger mot framtiden. Hjelp.»

Dette nødskriket er lagt i munnen på regissøren Bob Håp i Aleksander Mellis roman for ungdom/unge voksne. Melli debuterte som poet og skriver bøker både for barn og voksne.

«Barneregjeringen« er en mastodont av en roman. En rasende politisk vekker, som målbærer en moral uten å være moraliserende.

Nyhtesnerd

Hovedpersonen er tolv år gamle Max. Han er nyhetsnerd. Det vil si at han har vært hekta på nyheter siden han var fire år. Han kan navnet på alle statsledere i verden, på alle organisasjoner, og på alle kriger som til enhver tid utspiller seg. Det er skremmende saker.

Max leser om de fryktelige lidelsene i Darfur, om Nord-Koreas prøvesprengning av en atombombe, og om Irans atomdrømmer. Max støtter Obama og hater Bush, som han har en drømmeaktig samtale med: «Din politikk har ført til at verden er blitt et mer utrygt sted. De rike blir rikere og de fattige blir fattigere. De sinte blir sintere. De svette blir svettere.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer