- FORSTÅR REAKSJONENE:  Mads Sørbråten (27), kanskje Norges største «Hotel Cæsar»-fan, forstår at fansen reagerer med sinne. Selv har han sett de over 3000 episodene, tre ganger, og tatovert seriens logo på armen. Foto: Privat
- FORSTÅR REAKSJONENE: Mads Sørbråten (27), kanskje Norges største «Hotel Cæsar»-fan, forstår at fansen reagerer med sinne. Selv har han sett de over 3000 episodene, tre ganger, og tatovert seriens logo på armen. Foto: PrivatVis mer

Rasende «Hotel Cæsar»-fans truer med boikott

Serien tas av TV-skjermen fra 2017.

(Dagbladet): Tirsdag ble det kjent at såpeserien «Hotel Cæsar» tas av TV-skjermen etter snart 18 år på TV 2s hovedkanal.

Fra 2017 vil dramaserien bare være tilgjengelig hos kanalens strømmetjeneste, TV 2 Sumo, og årsaken til avgjørelsen er ifølge TV 2 endrende seervaner og økt satsning på eksklusivt innhold på nett-tv.

Nyheten får, kanskje ikke overraskende, stor oppmerksomhet i sosiale medier, og svært mange fans raser nå mot kanalen på programmets egen Facebook-side.

- Mister trofaste seere «Jeg skal ikke ha Sumo, så da er min Cæsar-tid over. Synes det er tragisk at TV 2 skal gjøre slik for å tjene mer og mer penger», skriver en.

«Tenk på de som gjerne ikke har bruker på Sumo. Tenk på alle, oftest eldre som kanskje ikke har PC og i alle år har brukt muligheten hvor Hotel Cæsar sendes på tv..Det er en rutine og et høydepunkt ila dagen for mange av dem.», skriver en annen.

Flere truer med å boikotte serien dersom tiltaket settes i verk, mens andre uttrykker bekymring overfor den eldre målgruppa til «Hotel Cæsar». Noen mener også at kanalen i dette tilfellet gjør «en kjempetabbe». 

«Her mister dere mange trofaste seere som dere har hatt i alle år TV 2...». 

- Det er trist Skuespiller Anette Hoff har vært med i «Hotel Cæsar» helt siden oppstarten i 1998. Hun fikk også høre nyheten om endringene i dag. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg skjønner virkeligheten av tiden vi lever i, men jeg synes dette er trist. Det er kanskje fordi jeg er litt gammeldags, og ikke en av dem som er mest på nett, sier Anette Hoff til Dagbladet.  

Hoff forklarer at hun ikke har hatt kontakt med sine skuespillerkolleger tirsdag, men tror at de fleste har forståelse for at også tv-bransjen er utsatt for tida.  

- Mange tror at strømme-tv er framtiden. Flere og flere ønsker å velge hva de ønsker å se på tv, og når de ønsker å se det. Det er vanskelig å si om vi vil miste seere som følge av dette. Enten er vi veldig i tiden, ellers mister vi vårt publikum, sier hun. 

- En utfordring En av seriens største fans i Norge, Mads Sørbråten (27), har full forståelse for at seerne reagerer som de gjør.

- Jeg skjønner at folk reagerer med sinne. Spesielt tenker jeg på de eldre, som gjerne ikke har Sumo. For mange vil det nok bli en utfordring å skulle begynne å koble opp PC-en eller lære seg Apple TV, for å kunne se programmet, sier han til Dagbladet.

Selv har Sørbråten sett de over 3000 episodene som er blitt spilt inn, hele tre ganger. Han forklarer at endringen ikke vil være en utfordring for ham, da han allerede har et Sumo-abonnement og vil fortsette å se serien der i framtida.

- TRIST: Skuespiller Anette Hoff er usikker på om det nye tiltaket vil føre til seerflukt. Foto: Stella Pictures
- TRIST: Skuespiller Anette Hoff er usikker på om det nye tiltaket vil føre til seerflukt. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg lar meg ikke stoppe av denne endringen, men jeg tror kanskje det vil bli noen negative konsekvenser for TV 2, som muligens vil miste en del seere. 

Seerne kontakter TV 2 Overfor Dagbladet forteller Dramasjef i TV 2, Christopher Haug, at de har mottatt mange henvendelser fra seerne etter at nyheten ble kjent i dag.

- Det er et stort engasjement rundt Hotel Cæsar, noe som er veldig hyggelig. Noen reagerer kanskje litt på overskriftene som har vært, men glemmer muligens det som er positivt, at TV 2 har bestilt nye episoder av Hotel Cæsar.

Haug forklarer at han ikke er bekymret når det kommer til den eldre målgruppa av serien, og tror heller ikke kanalen vil oppleve seerflukt.

- Jeg kan jo ikke se inn i framtiden, men man er muligens litt redd for det som oppleves som nytt. Brukeroppsettet på Sumo er veldig enkelt, og selv min mor på 78 år tok dette på strak arm. Det er klart at alt som er nytt, må læres. Jeg tror likevel at når ting har roet seg, så vil folk kunne puste lettet ut og glede seg til 2017.

- Noen mener dere gjør dette for å tjene mer penger?

- Vi har gjort dette for å gi seerne på lineær tv et nytt tilbud, og for å få en bedre flyt i sendeskjema. Samtidig satser vi videre på Hotel Cæsar, og gir brukerne av Sumo et enda bedre utvalg, sier han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram