Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rasende Otto gikk i protest

Otto Jespersen avbrøt sin forestilling på Caledonien Hotel i Kristiansand i går kveld på grunn av fyll og bråk blant publikum.

- Dette gidder jeg faen ikke mer, dere får gå ned og drikke mer, sa komikeren og gikk av scenen allerede under første nummeret etter pausen i forestillingen «Stolt hvit og vanskelig», som etter planen skulle vare i knappe to timer.

- Jeg har aldri opplevd maken. Folk var dritings og skulle konkurrere med meg. Helt fram på første rad satt folk og snakket høylytt seg imellom. Jeg følte meg som en hyggepianist, sier en opprørt Jespersen til Dagbladet.

- Elendig arrangement

Han skylder på Hotel Caledonien for fadesen.

- Det var et elendig arrangement. Jeg er vant til ryddige forhold, der bråkete folk blir tatt hånd om av vakter og overstadig berusede folk blir nektet skjenking, men dette var bare kaos, sier Jespersen.

Avbruddet skjedde under et lavmælt nummer med karakteren «Birger».

- Det var umulig å opptre. Det er synd for dem som hygget seg med showet, men her må arrangøren ta ansvaret. De gjorde ikke jobben sin med vaktholdet. Jespersen har ikke tatt stilling til om han vil kreve fult honorar for opptredenen. Fadesen vil ikke få noen videre følger for turneen til komikeren.

745 kroner

- Jeg synes showet var kjempegøy og at alt var helt som normalt, helt til han rev av seg parykken og stormet av scenen, forteller Morten Ødegaard, som var en av tilskuerne.

- Vi hadde betalt 745 kroner for et hyggelig julebord, med middag og show, så da forventer man at han leverer.

- En profesjonell komiker må kunne ignorere at noen bak i salen ikke følger med, og underholde dem som er interessert, sier Ødegaard.

Riksdekkende turné

75 forestillinger av «Stolt, hvit og vanskelig» gikk for fulle hus på Smuget i Oslo i fjor, og nå er Jespersen ute på en riksdekkende turné.

- Showet prøver å slå et slag for den hvite mann. Minoritetene får all oppmerksomheten i dag. Den hvite mann derimot må stå skamfull i bakgrunnen, med lua i hånda. Jeg er opptatt av at man ikke skal straffes fordi om man er født hvit og vellykket, sier Otto Jespersen til Fædrelandsvennen.

Krever pengene tilbake

Nå vil skuffede gjester kreve pengene tilbake:

- Vi vil komme i en dialog med hotellet, slik at vi eventuelt kan få en kompensasjon for kvelden som gikk i vasken, sier Morten Ødegaard, som så showet sammen med gode kolleger - Otto Jespersen-showet var en påskjønnelse fra firmaet.

Hotelldirektør Lars Ola Solstad ved Caledonien Hotel ønsker ikke å kommentere hendelsen.

STOLT: Otto Jespersen stormet av scenen halvveis i sin opptreden av showet «Stolt, hvit og vanskelig» på Caledonien Hotel i Kristiansand i går kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media